Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Αγώνας παρά την τρομοκρατία και τις απειλές

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές της Ζακύνθου, καθώς όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού (1ο, 2ο, 3ο, Πολυκλαδικό, ΤΕΛ, ΤΕΣ και Γυμνάσιο Μαχαιράδας) βρίσκονται υπό κατάληψη. Εντείνονται όμως και οι προσπάθειες των φιλοκυβερνητικών φορέων να τσακίσουν το κίνημα των καταλήψεων.

Την Πέμπτη η Ομοσπονδία Γονέων Ζακύνθου συνεδρίασε χωρίς απαρτία, παρόντος όμως του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Μάκη Λογοθέτη,με στόχο να βρει τρόπους καταστολής των κινητοποιήσεων. Τελικά, δεν πάρθηκε απόφαση, καθώς πολλοί γονείς αντέδρασαν στην εισήγηση της προέδρου.

Χτες ο Μ. Λογοθέτης επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο, απειλώντας τους μαθητές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, καθώς "δεν ξέρουν γιατί κάνουν κατάληψη". Μάλιστα, στο Πολυκλαδικό, το ΤΕΛ και την ΤΕΣ (που βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές) επιτέθηκε στους μαθητές, λέγοντάς τους πως "υποκινούνται από τους αμόρφωτους γονείς τους". Ιδια στάση κράτησε και ο καθηγητής του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Γ. Κάλτσακας.Σε διατεταγμένη υπηρεσία και η πρόεδρος της Ενωσης Γονέων, επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο απειλώντας τους μαθητές και ζητώντας ονόματα "υπευθύνων" με στόχο να φέρει τον εισαγγελέα.

Μπροστά σ' αυτές τις προκλήσεις, οι μαθητές δε λυγίζουν. Αψηφώντας την τρομοκρατία, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δοθεί λύση στα προβλήματά τους. Με ανακοίνωσή τους τα σχολεία που συμμετέχουν στις καταλήψεις καταγγέλλουν τις προσπάθειες εκφοβισμού τους, που τονίζουν ότι "υποκινούνται" από τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου και δηλώνουν ότι "σ' αυτή την αντιδραστική πολιτική, που έχουν εμπνευστεί οι νοσηροί εγκέφαλοι του υπουργείου παραπαιδείας και των Βρυξελλών, μια και μόνη απάντηση θα δώσουμε, μαζί με τους γονείς μας και τους καθηγητές μας, και αυτοί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, μαζί με όλο το λαό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ