Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Με "γερμανικά σχέδια" η διάλυση

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) η έλευση στην Αθήνα κλιμακίου Γερμανών εμπειρογνωμόνων σε θέματα αεροναυτιλίας.

Θεωρούν ότι στόχος των επαφών τους με στελέχη της ΥΠΑ, είναι η προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα του γερμανικού μοντέλου με τις ανώνυμες εταιρίες στον τομέα της αεροναυτιλίας. Κάτι, άλλωστε, που είχε προαναγγείλει ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χάρης Καστανίδης,ο οποίος προωθούσε σχέδιο για τον κατακερματισμό της ΥΠΑ και τη σύσταση ξεχωριστών ανωνύμων εταιριών.

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών της ΥΠΑ, την οποία κοινοποίησε και στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού και καλεί όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση ενόψει των εξελίξεων στον τομέα των αερομεταφορών. Για την άφιξη στην Ελλάδα του γερμανικού κλιμακίου σημειώνει ότι πρόκειται για υπαλλήλους της Γερμανικής Εταιρίας Αεροναυτιλίας (BDS), οι οποίοι προετοιμάζουν την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα, που είναι: Μια Γενική Γραμματεία με προσωπικό 100-200 άτομα και δύο ξεχωριστές ανώνυμες εταιρίες, αεροναυτιλίας και αεροδρομίων.

Στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, υπογραμμίζουν ότι οι ομόφωνες αποφάσεις όλων των τελευταίων συνεδρίων της ΟΣΥΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του 6ου, που συγκλήθηκε το τριήμερο 16-18 Φλεβάρη 1998, είναι "ενιαία και δημόσια ΥΠΑ, αποκλειστικά υπεύθυνη για όλα τα πολιτικά αεροδρόμια της χώρας". Καταλήγοντας, καλούν την ηγεσία της ΟΣΥΠΑ να τεθεί επικεφαλής του αγώνα για τη διατήρηση του ενιαίου και δημόσιου χαρακτήρα της ΥΠΑ, ανταποκρινόμενη έτσι στην πάγια θέση όλων των εργαζομένων του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ