Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Απαντάμε με σύγκλιση των αγώνων μας

Η ανάγκη συνάντησης του εργατικού λαϊκού κινήματος, μαζί με το εκπαιδευτικό και φοιτητικό κίνημα και η συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου όπου όλοι μαζί, με συντονισμένα βήματα, θα αγωνιστούν για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που χτυπά ανελέητα όλο το λαό, εκφράστηκε κατά τη χτεσινή εκδήλωση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας (ΠΚΣ), που έγινε στη Νομική, στην αίθουσα Τριανταφυλλόπουλου.

"Η αντιλαϊκή πολιτική χτυπά τα κεκτημένα όλων. Οι ΠΚΣ παλεύουν για ένα μαχητικό και ζωντανό δημόσιο πανεπιστήμιο και συναντιούνται μαζί με το εργατικό κίνημα και με όλες τις δυνάμεις τους, να δώσουν τη μάχη για τη συγκρότηση του "μετώπου" παιδείας", τόνισε η Αγγ. Νικολακάκη χαιρετίζοντας εκ μέρους των ΠΚΣ και στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των εργατικών και εκπαιδευτικών φορέων. Ο Σάββας Τσιμπόγλου,γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, είπε ότι η νεολαία, η εργατιά, η αγροτιά, βρίσκονται στο κέντρο της επίθεσης της κυβέρνησης και της ΕΕ. "Η επίθεση αυτή που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προέρχεται από το ίδιο κέντρο, είναι η ίδια που χτυπά το δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση, είναι η πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και περικοπής των κοινωνικών δικαιωμάτων. Είναι αναγκαίος ο συντονισμός όλων μας, που θα αποβλέπει στην ανατροπή της πολιτικής αυτής, αφού τα όνειρα της νεολαίας και των εργαζομένων δεν εναρμονίζονται με αυτήν".

Τις εμπειρίες από τους πρόσφατους αγώνες των αγροτών μετέφερε στους παρευρισκόμενους ο Β. Μπούτας,μέλος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα. "Τον αγώνα αυτό κατάφεραν οι αγρότες να τον συνδυάσουν με τον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, της νεολαίας που γεύεται την ανεργία, που δέχεται στο πετσί της την αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσουν πάνω της, καθώς και τις νέες εργασιακές σχέσεις, τόνισε. Είδαμε ότι μόνο οι αγρότες δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά, αλλά χρειαζόμασταν τη βοήθεια και των άλλων φορέων. Οι αγώνες συνδέονται. Σας δίνουμε την υπόσχεση ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και ότι όσο υπάρχουν προβλήματα θα μας βρίσκουν μπροστά τους".

Στη συνέχεια ο Σάββας Σάββας,οργανωτικός γραμματέας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, είπε ότι μπορεί αυτός ο νόμος να ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή, οι εμπνευστές του όμως βρίσκονται στις Βρυξέλλες και κάλεσε τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας να γίνουν συνείδηση όλου του λαού. Μπορούμε να καταργήσουνε αυτό το νόμο. Η ιστορία το έχει αποδείξει".

Από την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας η Βάνα Τζιατζή είπε ότι οι γονείς καταλαβαίνουν ότι το σχολείο δεν παρέχει στα παιδιά τους ό,τι τους χρειάζεται και πως θα πρέπει να αγωνιστούν για ένα σχολείο που θα φτιάχνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα δίνει επαγγελματικά εφόδια.

Ο Δ. Κούκος,μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Μαθητών, είπε ότι οι μαθητές κατάφεραν να έρθουν σε συντονισμό σ' όλη την Ελλάδα και παρ' όλα τα κρούσματα αυταρχισμού δεν καταφέρθηκε να καμφθεί η αγωνιστικότητά τους, ενώ ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού μαθητών νυχτερινών σχολείων, Κ. Λεπίδης,είπε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές που το πρωί εργάζονται και το βράδυ πηγαίνουν στο σχολείο και κάλεσε όλους σε ένα κοινό μέτωπο πάλης. Στη συνέχεια ο Γ. Αναγνώστου,από το Σύλλογο Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, είπε "εμείς βιώνουμε την ιδιωτική εκπαίδευση πρόσωπο με πρόσωπο. Αντιμετωπίζουμε τη διόγκωση των διδάκτρων και των αυταρχισμό των σχολαρχών. Εχουμε συνειδητοποιήσει ότι σκοπός των ιδιωτικών σχολών είναι να φτιάξουν εργαζόμενους μιας χρήσης, που θα ζητάνε να εργάζονται μόνο για ένα κομμάτι κρέας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνο οι συνελεύσεις αποφασίζουν... (2007-11-02 00:00:00.0)
Ενοχλεί η πολιτική παρέμβαση και δράση της ΚΝΕ (2004-12-17 00:00:00.0)
Αποτυχημένο και το νέο μαθητοδικείο (2000-06-23 00:00:00.0)
Με δυνατή Πανσπουδαστική για την αντεπίθεση (1998-05-09 00:00:00.0)
"Ενωτικά - αγωνιστικά στην αντεπίθεση" (1998-03-12 00:00:00.0)
Συζήτηση για τους αγώνες της αγροτιάς (1997-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ