Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με δυνατή Πανσπουδαστική για την αντεπίθεση

Η 1η πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας έγινε χτες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Με κεντρικό σύνθημα "Με δυνατή Πανσπουδαστική για την αντεπίθεση του φοιτητικού κινήματος στο πλευρό του λαού", πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι η 1η Πανελλαδική Συνάντηση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας των ΑΕΙ, όπου συμμετείχαν αντιπρόσωποι από 90 σχολές της χώρας. Στη συνάντηση εκλέχτηκε 15μελές Συντονιστικό Συμβούλιο, για την ανταλλαγή εμπειριών από κάθε πόλη και σχολή, την ενιαία δράση των συλλόγων και την ενδυνάμωση γενικά των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη αγώνων για τα δικαιώματά στη μόρφωση, τη δουλιά και τη ζωή.

Αντιπρόσωποι από την Αθήνα, τα Γιάννενα, την Πάτρα, τη Μυτιλήνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Κρήτη και άλλα μέρη της Ελλάδας συναντήθηκαν στην Αθήνα και αντάλλαξαν εμπειρίες από τη δράση των ΠΚΣ στις σχολές τους, μετρώντας τις μικρές και μεγάλες κατακτήσεις τους στα καθημερινά προβλήματα μέσα στις σχολές, αλλά και να θέσουν τους στόχους για το επόμενο διάστημα.

Ο Κύριλλος Παπασταύρου,εκ μέρους της Παναθηναϊκής Γραμματείας των ΠΚΣ, παρουσιάζοντας την εισήγηση, είπε: "Ερχόμαστε να καταδείξουμε την ευθύνη της παράταξης για την ανάπτυξη των αγώνων που θα απαντούν στη σημερινή κατάσταση. Αγώνων που θα χτυπούν τη μοιρολατρία του "τίποτα δε γίνεται" που θα αποκαλύπτουν τους ενόχους και θα οργανώνουν την απάντηση και τη διέξοδο". Επισήμανε ότι η Πανσπουδαστική μπορεί να γίνει ένα ισχυρό ρεύμα στις σχολές μας, που θα συσπειρώνει πλατιά φοιτητές, με ισχυρές παρατάξεις ανά σχολή και ανά τμήμα, που θα πρωτοστατούν στην κατεύθυνση ανάπτυξης της συλλογικότητας και των αγώνων. "Κινήσεις που θα πρωτοστατούν με ζωντάνια στη δρομολόγηση αγώνων, τόσο για την παιδεία όσο για άλλα κοινωνικά μέτωπα", τόνισε.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι στόχος των ΠΚΣ πρέπει να είναι η ανάπτυξη του φοιτητικού κινήματος, η συσπείρωση της πλειοψηφίας των φοιτητών για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Αυτή η μάχη θέλουμε να γίνει υπόθεση όλου του λαού: Μια ευρύτατη συσπείρωση γύρω από αγωνιστικά αιτήματα που θα τα βάζει με την κυρίαρχη πολιτική, με το συντονισμό και κοινή πάλη εργατών - αγροτών - φοιτητών - σπουδαστών - μαθητών.

Ολοι οι εκπρόσωποι μετέφεραν την εμπειρία τους για το πώς βιώνουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική στις σχολές τους, ενώ κατήγγειλαν τις παρατάξεις του συμβιβασμού ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - ΝΕ.Ο - ΣΥΝ - ΕΑΑΚ που, με μια πραξικοπηματική μεθόδευση, στέρησαν από το φοιτητικό κίνημα την κορυφαία συλλογική του διαδικασία, το Συνέδριο. Επισημάνθηκε ότι οι παρατάξεις αυτές έστρωσαν στην ουσία το έδαφος, για να περάσει η κυβερνητική πολιτική και αποφεύγουν συνειδητά να βγει το δομημένο σπουδαστικό κίνημα ενισχυμένο με τη διενέργεια ενός συνεδρίου, με αγωνιστικό προσανατολισμό και αποφάσεις, καταγράφοντας συγχρόνως τους συσχετισμούς που προέκυψαν από την "ετυμηγορία" 50.000 φοιτητών πριν από ένα μήνα. Ετσι, αποφασίστηκε το μάζεμα των 50.000 υπογραφών για την καταγγελία του πραξικοπήματος στην ΕΦΕΕ των άλλων παρατάξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ