Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Απαιτούμε καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας"

Διακήρυξη της ΟΓΕ για τη Γιορτή της Μητέρας

"Υγεία και κουράγιο για να αντεπεξέλθουν στην αποστολή τους σαν μητέρες, σαν εργαζόμενες και σαν πολίτισσες" εύχεται η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στις μητέρες όλου του κόσμου, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

Η ΟΓΕ υπογραμμίζει ότι τα ΜΜΕ θα αναλωθούν σε "λυρικές κορόνες" για τη μέρα αυτή και θα αποσιωπήσουν τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα των γυναικών, αλλά και τα ίδια τα προβλήματα. Προσθέτει ότι αντί της προστασίας της μητρότητας περικόπτονται οι κρατικές δαπάνες στους τομείς της υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και παιδείας, προβάλλονται οι "ευέλικτες" μορφές εργασίας σαν "λύση" για το συγκερασμό οικογένειας και εργασίας, φορτώνουν με ενοχές τις γυναίκες για την υπογεννητικότητα και τις στρέφουν σε ρόλους μητέρας, νοικοκυράς, "απασχολήσιμης" και "εθελόντριας" για την κοινωνική πολιτική, χωρίς κόστος για το κράτος. "Ο αναπαραγωγικός μας ρόλος, αντί να αναγνωρίζεται σαν βασική και θεμελιώδης αξία της ζωής, γίνεται στην πράξη αφορμή φυλετικής διάκρισης σε βάρος μας".

"Αντιστεκόμαστε", καταλήγει η διακήρυξη της ΟΓΕ, "στις επιλογές των κάθε μορφής διευθυντηρίων (π. χ. ΕΕ, ΝΑΤΟ) που οδηγούν τα παιδιά μας στην ημιμάθεια, τον ατομικισμό, τη βία, το ρατσισμό, τα ναρκωτικά, τους πολέμους. Απαιτούμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας και για να πετύχουμε, ο μόνος δρόμος είναι η αντίσταση, η πάλη και τελικά η ανατροπή των πολιτικών που ευθύνονται για την υποβάθμιση της ζωής μας και την υπονόμευση του μέλλοντος των παιδιών μας και του τόπου μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ