Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Μεθοδεύουν "λουκέτο" στη ΣΒΕΚΗ

Το κλείσιμο του συνεταιριστικού σφαγείου ΣΒΕΚΗ ΑΕ, που εδρεύει στα Ιωάννινα μεθοδεύει προκλητικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, που προωθεί τη δημιουργία νέου ιδιωτικού σφαγείου με επιδότηση, μάλιστα, από τον κανονισμό 866/90!

Η απόφαση, για τη δημιουργία νέου ιδιωτικού σφαγείο στην Ηπειρο, λήφθηκε με ασθενή πλειοψηφία από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή Επενδυτικών Σχεδίων του καν. 866/90 της ΕΕ, στην οποία προεδρεύει ο γγ του υπουργείου Γεωργίας Β. Σιουμάλας. Το γεγονός αυτός καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της και η ΠΑΣΕΓΕΣ, τονίζοντας ότι η σκοπιμότητα για τη δημιουργία νέας μονάδας σφαγείου στην Ηπειρο είναι αρνητική.

Η συνεταιριστική ΣΒΕΚΗ, που πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και καλύπτει τις ανάγκες της Ηπείρου, παίζει πρωταρχικό ρόλο στη στήριξη του εισοδήματος των κτηνοτρόφων της περιοχής. Ωστόσο, όμως, κάποιοι επιθυμούν τη συρρίκνωση της δραστηριότητάς της και το κλείσιμό της στο όνομα της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η έγκριση, από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Γεωργίας, του επενδυτικού σχεδίου των ιδιωτών Δέλλα - Τσακανίκα για τη δημιουργία σφαγείου - συσκευαστηρίου - τυποποιητήριου. Να σημειωθεί ότι την "επένδυση" αυτή ενέκρινε αρχικά κατά πλειοψηφία μέρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεκριμένοι ιδιώτες δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει τον τόπο που θα στήσουν την επιχείρησή τους, αφού μέχρι τώρα οι κοινότητες Μπιζανίου και Κουτσελιού Ιωαννίνων, αρνήθηκαν να δεχτούν κάτι τέτοιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ