Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απαίτησαν άμεση λειτουργία του "Παπαγεωργίου"

Με αίτημα την άμεση λειτουργία του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί μπροστά στο Ιδρυμα δεκάδες μέλη συλλόγων νεφροπαθών, καρκινοπαθών, αλλαρύγγων καθώς και εκπρόσωποι παιδιών με σύνδρομο DOWN. Το Νοσοκομείο Δυτικών Συνοικιών, που είναι έτοιμο εδώ και δύο χρόνια, μέχρι στιγμής δε λειτούργησε, τόσο εξαιτίας διαφωνιών μεταξύ κυβέρνησης και δωρητών, όσο κυρίως εξαιτίας των διαπλεκομένων συμφερόντων στο χώρο της υγείας, των οποίων είναι δέσμια η κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές διαλέγοντας ένα μακάβριο τρόπο για να δηλώσουν την αγανάκτησή τους που ξεκινά από τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας των περισσοτέρων νοσοκομείων της πόλης και φτάνει ως την εμπορευματοποίηση της υγείας. Μπήκαν μέσα σε φέρετρα για να καταγγείλουν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο πως η πολιτική της κυβέρνησης τούς αφήνει απροστάτευτους στο δρόμο που οδηγεί στο θάνατο.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συγκέντρωση στα πλαίσια των προσπαθειών του για άμεση έναρξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου, στην οποία αναμένεται να παρθούν και αποφάσεις για ανάληψη δραστικών ενεργειών στην κατεύθυνση αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ