Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Νέες διώξεις για τη "λίστα"

Συμπληρωματική ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εναντίον του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Ι. Παπαδογιαννάκη, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Α. Βασιλόπουλου, και άλλων ανωτάτων αξιωματικών για την υπόθεση της "λίστας της ντροπής", που λέγεται ότι είχε καταρτιστεί στηνΕΛ.ΑΣ. τον περσινό Μάρτη ενόψει των κρίσεων, με στόχο να παραμείνουν στάσιμοι κάποιοι αξιωματικοί.

Η δίωξη βασίστηκε στις μηνυτήριες αναφορές αποστράτων αξιωματικών. Ο αρχηγός διώκεται για ψευδή βεβαίωση, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα, παραπλάνηση σε ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι: Χαρ. Τσιτσιμπίκος, αντιστράτηγος, υποδιευθυντής της ΕΛ.ΑΣ., Ιω. Παπαδογιαννάκης, γγ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Η. Λουκάς, διευθυντής του γραφείου του υπουργού, Στ. Χουλάκης, υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Ανδρ. Σουλτάτος, Ιω. Παπαδάκης, Δημ. Μητρόπουλος και Εμμ. Μπαρμπαντωνάκης.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίος,χαρακτήρισε πρωτόγνωρη τη δίωξη χωρίς προκαταρκτική εξέταση και υποστήριξε ότι με αυτήν ανοίγουν οι "ασκοί του Αιόλου" γιατί ποινικοποιούνται και κομματικοποιούνται οι κρίσεις, παρέχοντας τη δυνατότητα σε κάθε υπάλληλο ή απόστρατο που δεν προάγεται, να μπορεί να χαλκεύει μια κατηγορία κατά του πολιτικού του προϊσταμένου και του Συμβουλίου Κρίσεων, επιδιώκοντας την ανατροπή των αποφάσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ