Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενοχλεί η πολιτική παρέμβαση και δράση της ΚΝΕ
  • Τραμπούκικη επίθεση ενάντια στο γραμματέα της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ
  • Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

Ανανδρη, τραμπούκικη επίθεση δέχτηκε χτες τα ξημερώματα ο Αγγελος Κατσάνος, γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Δύο άγνωστοι τον περίμεναν έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει και την ώρα που πήγε να μπει στην είσοδο του κτιρίου, του επιτέθηκαν. Τον έβρισαν, τον απείλησαν, τον γρονθοκόπησαν και το έσκασαν. Η επίθεση σε βάρος του στελέχους της ΚΝΕ επιβεβαιώνει πως ενοχλεί η δράση και η πολιτική παρέμβαση της ΚΝΕ, η απήχηση που βρίσκει στη νεολαία το κάλεσμά της για ανυπόταχτο αγώνα κόντρα στην πολιτική που της κλέβει το μέλλον.

Ο Α. Κατσάνος επέστρεφε από το αποχαιρετιστήριο πάρτι που είχε οργανώσει η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας ενόψει των εορτών και στο οποίο συμμετείχαν μαζικά οι φοιτητές που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν μαζί με τα μέλη της ΠΚΣ στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση της Παιδείας.

Η επίθεση σε βάρος του στελέχους της ΚΝΕ δεν είναι τυχαία. Οπως καταγγέλλει το ΚΣ της ΚΝΕ, έγινε σε μια περίοδο που η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Εγινε σε μια περίοδο που στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ επικρατεί αναβρασμός ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στα ιδρύματα, προκειμένου να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα οι κατευθύνσεις της Συνόδου της Μπολόνια. Εγινε λίγες ημέρες μετά το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών στην Αθήνα, που ενόχλησε πολλούς. Ενα συλλαλητήριο το οποίο πέτυχε, παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από τους μηχανισμούς της κυβέρνησης και τους παρατρεχάμενούς της σε σχολές και σχολεία.

Το ΚΣ της ΚΝΕ

Στην ανακοίνωσή του το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ σημειώνει πως η χτεσινή επίθεση δείχνει ότι η δράση της ΚΝΕ ενοχλεί. Και αυτό γιατί τα μέλη της ΚΝΕ ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, είναι στην πρωτοπορία της προσπάθειας, ώστε η νεολαία ακόμα πιο μαζικά να βγει στο δρόμο, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της.

Να είναι σίγουροι «εχθροί και φίλοι» ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού από όπου κι αν προέρχεται θα πέσει στο κενό όπως έχει δείξει και η αντίστοιχη εμπειρία από το παρελθόν. Η επαγρύπνηση των κομμουνιστών, η μαζική οργανωμένη δράση των φορέων του νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος έχουν τη δύναμη να απαντήσουν σε κάθε προβοκάτσια.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά το επόμενο διάστημα, πρωτοστατώντας στην ενημέρωση των φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών γύρω από τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στην Εκπαίδευση, αλλά και στη συσπείρωση και οργάνωση της πάλης ολοένα και περισσοτέρων νέων με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο των πανελλαδικών συντονιστικών ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και των συντονιστικών αγώνα των σχολείων. Το ΚΣ της ΚΝΕ καλεί κάθε νέο να πάρει τη θέση που του αξίζει και του αναλογεί στον αγώνα για όσα του ανήκουν. Να συμβάλει ο ίδιος στην περιφρούρηση αυτού του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ