Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απορροφητικότητα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΟΣ από τη ...χαμηλή απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων, εμφανίστηκε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του.

Μάλλον, όμως, απέδειξε ότι πράγματι οι βιομήχανοι αυτής της χώρας (όπως και παντού) είναι αχόρταγοι. Φέρονται σαν να έχουν ...«φάει» λίγα επί ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα που η ΝΔ έχει ετοιμάσει νέο «φαγοπότι» με τον αναπτυξιακό της νόμο.

Οσο για τις συνέπειες όλης αυτής της κατάστασης, δεν είναι δύσκολο να τις διαπιστώσει κανείς. Αρκεί να ρίξει μια ματιά στα εργοστάσια, που κλείνουν το ένα μετά το άλλο για να μεταφερθούν σε άλλες βαλκανικές χώρες. Επιδοτούμενες, φυσικά...

ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ παίρνουν οι κατηγορίες μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ για το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και, ομολογουμένως, δε λείπουν οι χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν.

Εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων από τον υπουργό Ναυτιλίας, καταγγέλλει ο Χρήστος Παπουτσής, για δημιουργία μονοπωλίου επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, λέει, ανταπαντώντας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Πάντως, στα της ...«απελευθέρωσης της αγοράς», συμφωνούν και οι δύο και, φυσικά, ούτε κουβέντα για τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες, που το ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε και η ΝΔ ενισχύει.

Κι ενώ τα δύο κόμματα «ναυμαχούν», οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου βλέπουν τα δρομολόγια των πλοίων να μειώνονται και τα καράβια να μένουν (υποτίθεται για επισκευές) στον Πειραιά.

Κατά τα άλλα, οι «ακρίτες» στο Αιγαίο αποτελούν (όπως λένε) εθνικό κεφάλαιο, που πρέπει να στηριχτεί και όλα τα σχετικά. Μόνο, που κανείς δεν μπορεί να «δουλεύει» τον κόσμο για τόσο πολύ καιρό...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ