Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις ράγες του αγώνα οι σιδηροδρομικοί

Ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας για στάσεις εργασίας και έξι συγκεντρώσεις τη Δευτέρα

Αγωνιστικό προσκλητήριο, με απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Λάρισα,Βόλο και Πάτρα,σήμαναν για μεθαύριο Δευτέρα, 9 Μάρτη 1998,οι χιλιάδες σιδηροδρομικοί, αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για τη συρρίκνωση του ΟΣΕ και την επιχειρούμενη επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στο Μεσαίωνα!

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), με ομόφωνη απόφασή του, κήρυξε έξι προειδοποιητικές στάσεις εργασίας για μεθαύριο Δευτέρα και την Τρίτη, τις ώρες: 3 - 6π.μ., 12 μεσημέρι 3 μ.μ. και 8 - 10 μ.μ.. Παράλληλα, αποφάσισε για μεθαύριο Δευτέρα, στις 12.30 μ.μ., τις εξής απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες: Στην Αθήνα,στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου και πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών. Στη Θεσσαλονίκη,στο σιδηροδρομικό σταθμό και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Σε Λάρισα, Βόλο και Πάτρα,συγκεντρώσεις στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και πορείες προς τις νομαρχίες.

Κύρια αιτήματα των σιδηροδρομικών είναι: Η ανάκληση όλων των αποφάσεων της διοίκησης του ΟΣΕ που αφορούν τις περικοπές στα τοπικά δρομολόγια, στο κλείσιμο σταθμών, γραφείων εμπορευμάτων και έκδοσης εισιτηρίων, καθώς και τις περικοπές στις βάρδιες και τις αλλαγές στο πρόγραμμα ωρών εργασίας του προσωπικού. Η άμεση έναρξη προγράμματος συντήρησης της γραμμής και του τροχαίου υλικού, η λήψη μέτρων για την απρόσκοπτη λειτουργία των τοπικών γραμμών και ο εκσυγχρονισμός της γραμμής του θεσσαλικού δικτύου.

Η ΠΟΣ καταγγέλλει την "πολιτική διάλυσης του ΟΣΕ και την προσπάθεια επιβολής μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων", επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα του ΟΣΕ είναι επακόλουθο της 40χρονης εγκατάλειψης και δεν οφείλονται στα "προνόμια" των σιδηροδρομικών, τα οποία επικαλείται η κυβέρνηση για να περάσει τα αντεργατικά της σχέδια. Η ΠΟΣ καλεί τους σιδηροδρομικούς να δώσουν δυναμικό "παρών" στις μεθαυριανές συγκεντρώσεις.

Η ΔΕΣΚ - Σιδηροδρομικών (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η μόνη απάντηση στα καταστροφικά κυβερνητικά σχέδια για τη συρρίκνωση και το ξεπούλημα των κερδοφόρων δραστηριοτήτων του ΟΣΕ στους ιδιώτες, καθώς και στην αντεργατική επίθεση που εξαπέλυσαν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και ΣΕΒ, είναι ο ενωμένος και συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων και καλεί όλους τους σιδηροδρομικούς στις απεργιακές συγκεντρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ