Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκσυγχρονισμός του... ρουσφετιού!

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών Θεσσαλονίκης (ΔΕΥΘ) σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις πρακτικές που ακολουθούνται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και που σκοπό έχουν να κρατούν σε πολιτική ομηρία τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΥΘ, με αφορμή τις κρίσεις που έγιναν από το υπηρεσιακό συμβούλιο για τη θέση της διευθύνουσας της νοσηλευτικής υπηρεσίας, καταγγέλλει τα εξής: "Για μια ακόμη φορά, χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία των διορισμένων μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου στο Νοσοκομείο ΓΠΝ Παπανικολάου κρίθηκε για τη θέση διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας - χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και χωρίς να παρθούν υπόψη τυπικά και ουσιαστικά προσόντα - νέα συνάδελφος και όχι η εν ενεργεία διευθύντρια για το μόνο λόγο ότι δεν πρόσκειται στην κυβερνητική παράταξη. Είναι γνωστές οι θέσεις της παράταξής μας για διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια στην επιλογή διευθυντικών στελεχών".

Στη συνέχεια η ΔΕΥΘ επισημαίνει ότι τέτοιου είδους μεθοδεύσεις χρησιμοποιούνται κατά διαστήματα από γνωστά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, προκειμένου να απομακρύνονται άτομα που "δεν τους κάνουν τα χατίρια". "Στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, συνεχίζει η ανακοίνωση, και μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου, πολέμιος δήθεν του "εκσυγχρονισμού" χρησιμοποιούσε απειλές αρκετούς μήνες πριν απ' το υπηρεσιακό συμβούλιο και διατυμπάνιζε την αντικατάσταση της διευθύντριας".

Η ΔΕΥΘ καταγγέλλει ότι τέτοιες πρακτικές έχουν στόχο να κρατούν τους εργαζόμενους σε πολιτική ομηρία και καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στον εκσυγχρονισμό της διαφθοράς δίνοντας την απάντηση που χρειάζεται. "Απαιτούμε την εκ νέου σύγκληση του υπηρεσιακού συμβουλίου, καλούμε τα μέλη να τηρήσουν τις νόμιμες διαδικασίες. Τέλος, καλούμε το εργασιακό σωματείο να πάρει θέση λύνοντας τη σιωπή του", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ