Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΕΤΡΙΑ
Για εκβιασμό κατηγορείται ο δήμαρχος

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με την κατηγορία της εκβίασης - σε βαθμό κακουργήματος - συνελήφθη την Πέμπτη το βράδυ, ο δήμαρχος Ερέτριας Γιάννης Γουρνής, μετά από καταγγελία του διευθυντή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος "Λεγκράντ Μπλου" Αντώνη Κολλά. Ο Αντ. Κολλάς υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος απαίτησε το ποσό των 20 εκατομμυρίων δραχμών, προκειμένου να παράσχει πολεοδομικές διευκολύνσεις επέκτασης του ξενοδοχείου που βρίσκεται λίγο έξω από την Ερέτρια. Μαζί με τον Γ. Γουρνή, συνελήφθη και ο Ν. Φράγκος, πρώην διευθυντής του ξενοδοχείου, τον οποίο χρησιμοποίησε - πάντα κατά την καταγγελία - σαν μεσάζοντα ο δήμαρχος της Ερέτριας.

Η σύλληψη του Ν. Φράγκου έγινε προχτές το μεσημέρι στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, και σε προσυνεννόηση με την Ασφάλεια, η οποία είχε προσημειώσει το ποσό των 6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δίνονταν σαν προκαταβολή του όλου ποσού.

Κατά την προσαγωγή στον εισαγγελέα Χαλκίδας, ο Ν. Φράγκος ισχυρίστηκε ότι το ποσό των 6 εκατ. δρχ. δεν προοριζόταν και ούτε είχε καμία σχέση με το δήμαρχο Ερέτριας, αλλά αφορούσε υπηρεσίες που εξακολουθεί να προσφέρει ο ίδιος στο ξενοδοχείο. Από την άλλη πλευρά, ο Γ. Γουρνής - που συνελήφθη προχτές το βράδυ στην καφετερία "Πρίσμα" - ισχυρίζεται ότι πρόκειται περί σκευωρίας με πολιτικά κίνητρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ