Πέμπτη 13 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συζήτηση για τους αγώνες της αγροτιάς

"Οι αγώνες της αγροτιάς, κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ", είναι το θέμα της σημερινής εκδήλωσης των "Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας" Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στο αμφιθέατρο Γ της Γεωπονοδασολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, με ομιλητή τον Γιάννη Παττάκη, μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι, ενώ έχει προγραμματιστεί και συζήτηση με συνδικαλιστές αγρότες της Μακεδονίας.

Μιλώντας στο "Ρ", ο φοιτητής Δασολογίας και μέλος των ΠΚΣ Θεσσαλονίκης Σωτήρης Μπαλάς σημείωσε πως οι ΠΚΣ επιδιώκουν, μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους φοιτητές και σπουδαστές για τις επιπτώσεις των επιλογών της ΕΕ και των πολυεθνικών στους ίδιους και την κοινωνία ευρύτερα, καθώς και για τις θέσεις των ΠΚΣ απέναντι στα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή των συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών.

"Μέσα από την πολιτική της κυβέρνησης, φαίνεται ότι θέλουν να αποδυναμώσουν την αγροτική παραγωγή και σταδιακά να προχωρήσουν σε ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αυτό έχει επιπτώσεις στον επαγγελματικό προσανατολισμό των γεωτεχνών και το εργασιακό τους μέλλον", είπε ο Σ. Μπαλάς και επισήμανε ότι το μήνυμα που θέλουν να αναδείξουν μέσα από τη σημερινή εκδήλωση είναι πως οι αγρότες ανοίγουν το δρόμο του αγώνα ενάντια στις επιλογές της ΕΕ. "Επιλογές που δε φέρνουν ανατροπές μόνο στον αγροτικό τομέα, αλλά και στο χώρο της παιδείας, της εργασίας κλπ. Ο ένοχος, λοιπόν, είναι κοινός και η μόνη λύση στα αδιέξοδα και τους φραγμούς που υψώνουν, στο όνομα του μονόδρομου της ΕΕ, είναι η συγκρότηση μετώπου φοιτητών, νεολαίας, αγροτιάς και εργαζομένων, όλου του λαού, και ο κοινός αγώνας ενάντια σ' αυτές τις επιλογές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ