Πέμπτη 13 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαχητικά και στη Θεσσαλονίκη

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν χτες οι καθηγητές της Θεσσαλονίκης, την ώρα που τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ προσέρχονταν στα δικαστήρια στο πλαίσιο της μεθοδευμένης προσπάθειας της κυβέρνησης να καταδικάσει νομικά τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και τον αγώνα που διεξάγουν για όγδοη συνεχή βδομάδα.

"Σήμερα δικάζονται η Παιδεία και οι λειτουργοί της", έγραφε το κεντρικό πανό των πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και οι καθηγητές διαδήλωναν πως "αυτή η απεργία είναι η αρχή, έρχονται αγώνες πανεκπαιδευτικοί".

Τόσο στη συγκέντρωση όσο και στην πορεία που ακολούθησε, οι καθηγητές διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, μαζί με τους γονείς, τους μαθητές, τη νεολαία και όλους τους εργαζόμενους. Με συνθήματα όπως "δώστε λεφτά για την παιδεία", "οι καθηγητές μαζί με το λαό για σύγχρονο σχολείο δημοκρατικό", πορεύτηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο το βράδυ στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, όπου θα αποφασίσουν την παραπέρα πορεία του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ