Πέμπτη 13 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΛΕΛΕΡ
Μαζικός αγωνιστικός γιορτασμός

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στο Κιλελέρ, που θα πάρει παναγροτικό - παλλαϊκό χαρακτήρα

Με παναγροτικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, την ερχόμενη Κυριακή 16 Μάρτη στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, γιορτάζεται φέτος η 87η επέτειος του Κιλελέρ.Στο γιορτασμό αναμένεται να πάρουν μέρος αγρότες απ' όλη την Ελλάδα, καθώς και εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, επιστήμονες, νέοι και συνταξιούχοι, για να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά.

Οι προετοιμασίες για την επιτυχία του γιορτασμού, στη Θεσσαλία και σε όλες τις άλλες περιοχές της χώρας, βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Προχτές συνεδρίασαν οι Νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα των τεσσάρων θεσσαλικών νομών και χτες αργά το βράδυ, η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή, για να καθορίσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κιλελέρ.

Ολες τις προηγούμενες μέρες, στελέχη των αγροτικών οργανώσεων της Θεσσαλίας περιόδευσαν στα χωριά της περιοχής, καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν στο γιορτασμό μαζικά και δυναμικά, στέλνοντας ένα νέο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους αγώνες εναντίον της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την επιβίωσή τους.

Η αγροτιά της Θεσσαλίας και ολόκληρης της χώρας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Πανθεσσαλικής και όπως επισημαίνουν τα αγροτικά στελέχη την Κυριακή στο Κιλελέρ "θα βουλιάξει ο τόπος" από τον όγκο των συμμετεχόντων και θα ακουστεί βροντερή η φωνή της μαχόμενης αγροτιάς.

Ταυτόχρονα, μαζικοί φορείς εργαζομένων, επαγγελματοβιοτεχνών, επιστημόνων, συνταξιούχων, αντιστασιακών, καθώς και πολλά κοινοτικά συμβούλια παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής και ναυλώνουν λεωφορεία που θα πάνε τον κόσμο στο χώρο του γιορτασμού. Στους φορείς που πήραν αποφάσεις για συμμετοχή στο γιορτασμό του Κιλελέρ προστίθενται το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Λάρισας.

Ο φετινός γιορτασμός έχει ιδιαίτερη και βαρύνουσα σημασία, καθώς αποτελεί την εκκίνηση νέων αγώνων της αγροτιάς μετά τις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις του Μάρτη του 1995, του Δεκέμβρη του 1996 και του Φλεβάρη του 1997, που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλία και συγκλόνισαν ολόκληρη την Ελλάδα. Οι αγρότες συνεχίζουν την πάλη τους για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων και δίκαιων αιτημάτων τους, που αναδείχτηκαν στη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων και δεν ικανοποιήθηκαν από την κυβέρνηση.

Τα αιτήματα αφορούν:

  • Στη διαφύλαξη του αγροτικού εισοδήματος,που μειώνεται δραματικά, εξαιτίας της μείωσης των τιμών στα αγροτικά προϊόντα και της ιλιγγιώδους αύξησης του κόστους παραγωγής.
  • Στην προστασία της αγροτικής παραγωγικής βάσης,που συρρικνώνεται με μέτρα περιορισμού των καλλιεργειών.
  • Στην εξασφάλιση εργασίας,που απειλείται από την απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης να μειωθεί μέχρι και 50% ο αγροτικός πληθυσμός στη χώρα μας, που θα 'χει ως αποτέλεσμα να ερημώσει η ύπαιθρος και χιλιάδες αγρότες να προστεθούν στις ουρές ανέργων των πόλεων.

Η αγροτιά έχει συνειδητοποιήσει πως ο αγώνας της θα είναι πολύμορφος και μακρόχρονος,μέχρι να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Γνωρίζουν δε ότι για να πετύχει αυτός ο αγώνας, χρειάζεται να συντονιστεί με την πάλη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Γι' αυτό και η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή δίνει διεκδικητικό, παναγροτικό, αλλά και παλλαϊκό χαρακτήρα στο φετινό γιορτασμό του Κιλελέρ, που αποτελεί εκκίνηση νέων αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ