Πέμπτη 13 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΟΧΙ στο νομοσχέδιο "σκούπα"

Πραγματοποιούν συλλαλητήριο σήμερα στις 5 το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και πορεία στη Βουλή

Την απόφασή τους να αντιδράσουν δυναμικά σε κάθε προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα των Κρατικών Παιδικών Σταθμών (ΚΠΣ) κατέθεσαν σε συνέντευξη Τύπου οι εργαζόμενοι στους ΚΠΣ, ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, που προωθεί τη μεταβίβαση των ΚΠΣ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για το λόγο αυτό, σήμερα οι εργαζόμενοι προχωρούν σε συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και πορεία προς τη Βουλή.

Στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χτες από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΚΠΣ, το Σύλλογο Διαχειριστών ΚΠΣ, το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων ΚΠΣ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιωτικού Βοηθητικού Προσωπικού Παιδικών Σταθμών, καταγγέλθηκε πρώτα από όλα η επιμονή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας να μεταβιβάσει τους σταθμούς στους δήμους και τονίστηκε ότι οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν αγωνιστικά και αποφασιστικά σε αυτή την επιμονή της κυβέρνησης.

Η Αγγελική Γιαννοπούλου - Γκέτσιου,πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΚΠΣ, αναφερόμενη στο θέμα τόνισε πως με τις διατάξεις του νομοσχεδίου αυτού δε διασφαλίζεται ούτε ο θεσμικός χαρακτήρας των ΚΠΣ, ούτε η υπηρεσιακή και φυσική κατάσταση του υπάρχοντος προσωπικού. "Είναι όλα ανοιχτά, σημείωσε, οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα τα νέα νομικά πρόσωπα να τα μετατρέψουν ακόμα και σε δημοτικές επιχειρήσεις". Στη συνέχεια ανέφερε σαν παράδειγμα το Βόλο, που έχει πάρει τους ΚΠΣ στην εποπτεία του. "Στο Βόλο έγινε ενοποίηση των σταθμών, έγινε νέος φορέας. Τους τρεις από αυτούς τους συστέγασε σε ένα κτίριο, που ατυχώς ονομάζεται και άσυλο. Εκεί οι γονείς πληρώνουν από 10.000-45.000 για κάθε παιδί, συν 10.000 για τη μεταφορά τους κάθε μήνα".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντώνης Λαζαράκης,πρόεδρος του Συλλόγου Διαχειριστών ΚΠΣ. "Προσπαθούν, τόνισε, να δημιουργήσουν την αντίληψη ότι είμαστε αναχρονιστικοί που δε θέλουμε τη μεταβίβαση. Εμείς, εάν εξασφαλιστεί ένας φορέας, που θα παρέχει το ενιαίο λειτουργίας, της εποπτείας, του ελέγχου και της χρηματοδότησης των ΚΠΣ, είμαστε πρόθυμοι να το κουβεντιάσουμε. Ομως βλέπουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο. Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας με τους κ. κ. Γείτονα και Κοτσώνη, μας ξεκαθάρισαν τις προθέσεις τους, ότι δηλαδή οι ΚΠΣ και οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στους ΟΤΑ. Είναι πολιτική τους επιλογή. Γι' αυτό και εμείς προχωράμε δυναμικά σε κινητοποιήσεις, μέχρι τη δικαίωσή μας", κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ