Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
"Ενωτικά - αγωνιστικά στην αντεπίθεση"

Ανακοίνωση ενόψει των φοιτητικών εκλογών

"Ενωτικά, αγωνιστικά στην αντεπίθεση".Στη φράση αυτή, συμπυκνώνουν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας την πρότασή τους προς τους φοιτητές και τους σπουδαστές, καλώντας τους να ενισχύσουν με την ψήφο τους τις ΠΚΣ στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές που θα γίνουν την 1η Απρίλη. Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε η ανακοίνωση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, που περιλαμβάνει την αγωνιστική πρότασή τους και αποκαλύπτει το ρόλο των άλλων παρατάξεων, που, όπως τονίζεται, έπαιξαν η καθεμιά το δικό της ρόλο στο έργο της υπονόμευσης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.

Οι ΠΚΣ επισημαίνουν ιδιαίτερα την ανάγκη να πραγματοποιηθούν φέτος τα Πανσπουδαστικά Συνέδρια και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις. Δεν είναι απαίτηση μόνο των Πανσπουδαστικών Κινήσεων, αλλά όλων των φοιτητών, τονίζουν οι ΠΚΣ. "Εδώ και ένα χρόνο, η ΕΦΕΕ και η ΕΣΕΕ δεν έχουν καμιά υπόσταση, επειδή οι άλλες παρατάξεις διέλυσαν τα Πανσπουδαστικά Συνέδρια της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την ψήφο δεκάδων χιλιάδων φοιτητών - σπουδαστών. Είναι αποκαλυπτική η ανακοίνωση που έκανε η ΕΑΑΚ, όταν διαλύθηκε το Συνέδριο της ΕΦΕΕ: "Ολοι οι στόχοι μας εκπληρώθηκαν. Η ΕΦΕΕ δεν υπάρχει πια". Ετσι, σε μια χρονιά έντονης επίθεσης της κυβέρνησης στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, στα δικαιώματά μας, δεν υπήρξε ούτε μια οργανωμένη πανελλαδική κινητοποίηση. Ενώ μέχρι και η ΓΣΕΕ των "κοινωνικών διαλόγων" πραγματοποίησε δύο πανελλαδικές απεργίες".

"Επιμένουμε αγωνιστικά"

Σε ό,τι αφορά τη δράση τους στο προηγούμενο διάστημα, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις τονίζουν: "Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να συγκληθούν οι γενικές συνελεύσεις των συλλόγων. Αποκαλύψαμε ότι πίσω από το νόμο 2525/97 βρίσκονται οι οδηγίες της ΕΕ και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Είμαστε η μόνη παράταξη που κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πάλης που υπερασπίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των φοιτητών - σπουδαστών και του ελληνικού λαού. Παλέψαμε για αγωνιστικές αποφάσεις και τις στηρίξαμε. Προτείναμε κλιμάκωση και όχι εκτόνωση των αγώνων. Δουλέψαμε για να συναντηθεί το φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα με τα άλλα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας μας, με τους μαθητές, τους εργάτες, τους αγρότες".

"Επιμένουμε ενωτικά"

Η αγωνιστική πρόταση των ΠΚΣ συνίσταται στα εξής:

  • Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα διοικητικά συμβούλια.
  • Πρωτοπόρες αγωνιστικές επιτροπές ετών.
  • Αγωνιστικός συντονισμός των συλλόγων.
  • Πραγματοποίηση των Πανσπουδαστικών Συνεδρίων.
  • Να δυναμώσουμε τους αγώνες, γιατί είναι μονόδρομος.
  • Να ενισχύσουμε την οργάνωση του φοιτητικού κινήματος, γιατί εκεί βρίσκεται η δύναμή μας.
  • Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στους συλλόγους, γιατί μετατρέπονται σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Να ενισχύσουμε στις εκλογές τις Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας.
  • Να ενωθούμε με τους αγώνες των εργαζόμενων, των αγροτών, των μαθητών, γιατί μόνο ένα τέτοιο μέτωπο μπορεί να ανατρέψει μια πολιτική που στηρίζεται στο μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ