Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΟΥΔΙΟΥ
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει

Δεύτερη Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης

Την καθυστέρηση αξιοποίησης για τη μετατροπή του Στρατοπέδου Γουδίου, σε ενιαίο πάρκο ενδοαστικού πρασίνου, επισημαίνει με δεύτερη Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη,ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.Στις 4 Μάρτη ο ίδιος είχε καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση για το ίδιο θέμα, η οποία όμως περιμένει ακόμα απάντηση...

Ο Μπ. Αγγουράκης επισημαίνει στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ: "Εχουν ήδη περάσει 20 χρόνια χωρίς να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου 732/1977, σύμφωνα με τις οποίες θα παραχωρούνταν τα 965 στρέμματα του Στρατοπέδου στους δήμους Αθηνών και Ζωγράφου για τη δημιουργία χώρου πρασίνου. Μόνο το 10% του χώρου αυτού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων, που θα χρησιμοποιούνταν για πολιτιστικούς, ψυχαγωγικούς και αθλητικούς σκοπούς. Στους Δήμους έχει δοθεί μόνον το 1/3 του συνολικού χώρου, ενώ σε 335 στρέμματα έγινε επέμβαση από τη Στρατιωτική Υπηρεσία και τα υπόλοιπα κατέχονται από δύο στρατόπεδα. Ηδη, προβλέπεται η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, χωρίς να είναι σαφές τι είδους έργα θα κατασκευαστούν, πόσο θα μειώσουν την έκταση του πρασίνου και τέλος, ποια θα είναι η χρήση τους μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων".

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να ενημερώσει τη Βουλή για τις κατευθύνσεις που δόθηκαν στο μελετητή για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Γουδί, καθώς και για το ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

  • Να εφαρμοστεί ο Ν. 732/77, να αποδοθεί το σύνολο των 965 στρεμμάτων, να απομακρυνθούν τα στρατόπεδα, να διαφυλαχτεί το ενιαίο του χώρου και να δημιουργηθεί επιτέλους ενιαίο πάρκο ενδοαστικού πρασίνου.
  • Να τερματιστεί η κατάτμηση του χώρου και να αποτραπούν οι όποιες σχετικές απαιτήσεις, από όπου και αν προέρχονται.
  • Να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι μεθοδεύσεις του Γ. Βαρδινογιάννη και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ