Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
88 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ
Στην Καρδίτσα την Κυριακή, η κεντρική εκδήλωση
  • Με ένα μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 11 π.μ. η αγροτιά τιμά την εξέγερση και συνεχίζει τον αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής
  • Τριήμερες οι εκδηλώσεις 14 - 16 Μάρτη. Συναυλία αφιερωμένη στους αγώνες της αγροτιάς με τους Β. Παπακωνσταντίνου, Δ. Τσακνή και Λ. Μαχαιρίτσα, το βράδυ της Δευτέρας στη Λάρισα

Στο σιδηροδρομικό σταθμό της Καρδίτσας θα ηχήσει την ερχόμενη Κυριακή 15 του Μάρτη η αγωνιστική φωνή της αγροτιάς. Εκεί στις 11 το πρωί θα γίνει το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο όπου οι αγρότες όλης της χώρας θα τιμήσουν αγωνιστικά την εξέγερση του Κιλελέρ και ταυτόχρονα θα δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος της ΕΕ και της κυβέρνησης. Το συλλαλητήριο αυτό, το οποίο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μαζικό, καθώς, εκτός από τους αγρότες, θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, νέοι και συνταξιούχοι, θα είναι η κορυφαία εκδήλωση του τριήμερου γιορτασμού του Κιλελέρ που διοργανώνεται με ευθύνη της ΠΑΣΕ, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα 14, 15 και 16 του Μάρτη.

Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Σάββατο 14 Μάρτη: Στις 11 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Κιλελέρ. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από φορείς της Κοινότητας Κιλελέρ, ομιλία από εκπρόσωπο της ΠΑΣΕ και κατάθεση στεφανιών.

Στις 2 μ.μ. της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα απ' όλη τη χώρα.

  • Κυριακή 15 Μάρτη: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα στις 11 π.μ. στο σιδηροδρομικό σταθμό με τη συμμετοχή αγροτών από όλη τη χώρα και τρακτέρ από τα χωριά του νομού. Μετά τις ομιλίες και το ψήφισμα θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Θωμά Μπακαλάκου.
  • Δευτέρα 16 Μάρτη: Μεγάλη συναυλία, αφιερωμένη στους αγώνες της αγροτιάς, με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου,Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Διονύση Τσακνή,στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης.

Η ΠΑΣΕ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε όλο το λαό, ενώ ταυτόχρονα καλεί να συμμετάσχουν τα κόμματα, οι βουλευτές, οι δημόσιες αρχές, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, οι δήμοι, οι κοινότητες, μαζικές οργανώσεις και φορείς.

Αγωνιστικός "σταθμός" το Κιλελέρ

O Βαγγέλης Μπούτας - μέλος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής και βουλευτής του ΚΚΕ - αναφερόμενος στις τριήμερες εκδηλώσεις για το Κιλελέρ και στη σημασία τους, επισήμανε:

"Ο γιορτασμός του Κιλελέρ είναι η συνέχεια των αγώνων της αγροτιάς. Επιδιώκουμε με τον γιορτασμό αυτό να επιδώσουμε αγωνιστικό χαρακτήρα και να φέρουμε στη μνήμη των αγροτών, τους αγώνες των προγόνων τους. Μέσα από την ιστορία, οι αγρότες θα θυμηθούν τις αιτίες για τις οποίες έγινε αυτός ο αγώνας. Ενας αγώνας που συνεχίζεται και σήμερα για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή, αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης.Ο τριήμερος εορτασμός που θα γίνει, περιλαμβάνει την πρώτη μέρα εκδήλωση τιμής στους πεσόντες. Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στους σημερινούς αγώνες και η τρίτη μέρα, με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει, συμβολίζει τη στήριξη των καλλιτεχνών και των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών στους αγώνες των αγροτών.

Πιστεύουμε ότι αυτός ο γιορτασμός είναι "σταθμός" για νέους αγώνες, πιο έντονους, πιο αποφασιστικούς, πιο συντονισμένους από τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τη νεολαία. Αγώνες που θα συνεχιστούν μέχρι την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ