Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Γκρίζες ζώνες" στου... Φιλοπάππου!

Τον αποκλεισμό από τους επισκέπτες αρκετών τμημάτων του λόφου του Φιλοπάππου για το φόβο νέων κατολισθήσεων και αποκόλλησης βράχων, αποφάσισε ως πρώτο μέτρο η τετραμελής επιτροπή μηχανικών και γεωλόγων που συστάθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ύστερα από την προχτεσινή πτώση βράχου 3 τόνων στην περιφερειακή οδό Παναιτωλίου, ευτυχώς χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί διερχόμενων κατοίκων.

Το κλείσιμο στο κοινό με περιφράξεις των επικίνδυνων τμημάτων της συνολικής έκτασης του Φιλοπάππου θα είναι προσωρινή και θα κρατήσει μέχρι να γίνει η γεωλογική χαρτογράφηση της περιοχής και να γίνουν διάφορες επεμβάσεις, όπως τοποθέτηση διχτυών γύρω από βράχους που είναι έτοιμοι να αποκολληθούν.

Στη συνέχεια βέβαια η επιτροπή έχει εντολή να προτείνει διάφορα μέτρα και έργα που θα απαιτηθούν για την οριστική λύση του προβλήματος των κατολισθήσεων. Παρόμοια μέτρα αναμένεται να προτείνει η επιτροπή και για το λόφο του Λυκαβηττού προς τη μεριά του Κολωνακίου, όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα ρηγματώσεων του εδάφους και κατολισθήσεων ύστερα από τους μεγάλους σεισμούς του 1981.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ