Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Απολογίες άλλων εποχών

Καταγγελία της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας"

Αλλες εποχές θυμίζει η στάση της διοίκησης του Νοσοκομείου Κορίνθου απέναντι στην συνδικαλίστρια γιατρό Βαϊτσα Ιακωβίδου,η οποία τόλμησε να μεταφέρει στον τοπικό Τύπο (28.1.1998) τις θέσεις της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" για τον τρόπο επιλογής του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου. Ο πρόεδρος του ΔΣ την κάλεσε σε απολογία, ένα μήνα μετά, δηλαδή στις 26.2.1998. Τις απόψεις της παράταξης είχε εκθέσει η γιατρός και στη συνεδρίαση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου, στο οποίο είναι εκλεγμένο μέλος.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα", με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον πρόεδρο του Νοσοκομείου Κορίνθου ως εκφραστή της "ανθυγιεινής" κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της υγείας, διότι συνεχίζοντας τη γραμμή των προκατόχων του διώκει την συνδικαλίστρια γιατρό Βαϊτσα Ιακωβίδου, επειδή τολμά να αγωνίζεται και να καταθέτει προτάσεις για τη βελτίωση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών από το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας.

"Η δημοσιοποίηση των θέσεων μιας παράταξης και η άσκηση κριτικής στη Διοίκηση, για ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, αλλά και το κοινωνικό σύνολο, είναι καθήκον και υποχρέωση των συνδικαλιστών της και είναι σαφέστατα αναπόσπαστο στοιχείο της συνδικαλιστικής δράσης και των συνδικαλιστικών ελευθεριών", τονίζει στην ανακοίνωση.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα", απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου, αναφέρει ότι τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού και φίμωσης των φωνών που αγωνίζονται και αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, θα πέσουν στο κενό. "Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει ανατρέψει στο παρελθόν ανάλογες αυταρχικές πρακτικές και διώξεις σε βάρος των εκλεγμένων εκπροσώπων του, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. πρόεδρος", συνεχίζει.

"Η παράταξή μας δεν εκχωρεί σε καμία περίπτωση στον πρόεδρο του Νοσοκομείου το δικαίωμα να μονοπωλεί την πολιτική στο χώρο της υγείας, χωρίς αντίλογο και με αυταρχισμό - επισημαίνει. Ούτε θα συναινέσει και θα συμφωνήσει με τις κυβερνητικές επιλογές, που υλοποιεί ο πρόεδρος, για την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. Θα συνεχίσει με την ίδια σταθερότητα και συνέπεια να υπερασπίζεται το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας και να προβάλλει τις θέσεις και απόψεις της για την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, τόσο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και στο λαό".

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" καλεί τους μαζικούς φορείς της πόλης - ΕΚ Κορίνθου, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, Ιατρικός Σύλλογος Κορίνθου, Πρωτοβάθμια Σωματεία - να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ