Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
Απομόνωση και εγκατάλειψη οξύνουν το πρόβλημα

Την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης για τα προβλήματα των Κούρδων στην Περαχώρα, επισημαίνει κλιμάκιο της ΚΝΕ που επισκέφθηκε τις κατασκηνώσεις

Τις κατασκηνώσεις των Κούρδων στην Περαχώρα Λουτρακίου, επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες, κλιμάκιο της ΚΝΕ Κορινθίας, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης της Οργάνωσης στον αγώνα του κουρδικού λαού για επιβίωση, αναγνώριση των δικαιωμάτων του, κυρίως όμως ενάντια στο ρατσισμό.

Αποκομίζοντας μια πλούσια εμπειρία από την επίσκεψή τους στην κατασκήνωση, οι νέοι κομμουνιστές επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους την τραγική εικόνα που καθημερινά βιώνει ένας λαός χωρίς πατρίδα, στη χώρα μας, αλλά και σε όποια χώρα φιλοξενούνται Κούρδοι... "Γεννήθηκαν σε μια χώρα, όπου αναβλύζει άφθονο το πετρέλαιο και έπεσαν θύματα στο παιχνίδι των "Μεγάλων δυνάμεων", καθότι αυτές επιδιώκουν να εισχωρήσουν στα πάτρια εδάφη των Κούρδων με βάναυσο τρόπο. Ετσι αυτοί, διωγμένοι, εγκαταλείπουν την πατρίδα τους και καταφθάνουν στην "πολιτισμένη" Δύση, για να βρουν τη συμπαράσταση ολόκληρης της "πολιτισμένης" Ευρώπης. Για τούτο έφτασαν και στη χώρα μας, περιμένοντας να βρουν την ανάλογη συμπαράσταση. Οπως φάνηκε όμως, η ελληνική κυβέρνηση δεν τους καλοδέχτηκε και μάλιστα τους απομόνωσε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου ένα από αυτά είναι και οι κατασκηνώσεις της Περαχώρας του Νομού Κορινθίας".

Στην Περαχώρα, αν και οι εγκαταστάσεις που μένουν είναι καλές, οι Κούρδοι επισήμαναν το δύσκολο αγώνα επιβίωσης που καθημερινά βιώνουν, αποκομμένοι από την πόλη και ότι λείπουν ντους, φάρμακα, γιατροί και ασθενοφόρα. Πέρα από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματά τους, δεν παρέλειψαν να επισημάνουν στους νέους κομμουνιστές τις εκδηλώσεις ρατσιστικών διαθέσεων εναντίον τους, ζητώντας περισσότερη κατανόηση και συμπαράσταση από τους κυβερνώντες.

Η ΚΝΕ Κορινθίας σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι σαν νέοι κομμουνιστές θα είναι μόνιμοι συμπαραστάτες τους στον αγώνα του κουρδικού λαού, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, στην πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των λαών, πέρα από ρατσιστικές διαθέσεις και ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών της Γης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ