ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΕΛ - ΠΑΟ 86-61
Πράσινος "Τιτανικός"...

Ο ΠΑΟ "βούλιαξε" στο Μιλάνο και έχασε την πρόκριση στον τελικό. Σιγάλας - Τζεντίλε κορυφαίοι των Ιταλών

Το ...φάντασμα του Γιώργου Σιγάλα συνεχίζει να κυνηγάει τον Παναθηναϊκό. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ενέπνευσε τους συμπαίκτες του στην υπερπροσπάθεια να ανατρέψουν τη διαφορά των 19 πόντων του πρώτου αγώνα. Ηταν αυτός που "βούλιαξε" τα όνειρα του Παναθηναϊκού να κατακτήσει το ευρωπαϊκό κύπελλο. Η ακριβοπληρωμένη ομάδα των "πρασίνων", στο πρώτο δύσκολο παιχνίδι της διοργάνωσης βυθίστηκε αύτανδρη. Στο Μιλάνο γράφτηκε η μεγαλύτερη μπασκετική τραγωδία της τελευταίας εικοσαετίας. Στην ίδια πόλη, πριν έντεκα χρόνια, ο Αρης είχε χάσει από την ίδια ομάδα διαφορά 31 πόντων. Εκείνος ήταν όμως ο φτωχός κι ανώριμος Αρης. Δεν είχε ούτε τα πλούτη, ούτε τα ονόματα που διαθέτει ο σημερινός Παναθηναϊκός. Στις 14 Απρίλη στο Βελιγράδι, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, τον τίτλο της κυπελλούχου Ευρώπης θα διεκδικήσουν η Ζαλγκίρις Κάουνας και η Στεφανέλ Μιλάνο.

Το μοιραίο παιχνίδι ξεκίνησε με τραγικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Λ. Σούμποτιτς επαναπαύθηκε στο 77-58 του πρώτου αγώνα. Μέχρι να καταλάβουν οι παίκτες του ότι οι Ιταλοί δεν αστειεύονται, βρέθηκαν να χάνουν με 18-8. Ο Σιγάλας περιόρισε στο ελάχιστο την επιθετική δραστηριότητα του Σκοτ κι όταν ο τελευταίος αποσύρθηκε, ο Ελληνας παίκτης ανέλαβε και κατάφερε να θέσει εκτός αγώνα και τον Φρ. Αλβέρτη. Χωρίς επιθετικές λύσεις και με τον Ράτζα να ταλαιπωρείται από τους Μπέιλι - Κιντ, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 30-45.

Στην επανάληψη τίποτα δεν άλλαξε. Το ζητούμενο ήταν πότε θα κάλυπτε η Στεφανέλ τη διαφορά των 19 πόντων. Το πέτυχε για πρώτη φορά στο 29 όταν και προηγήθηκε με 62-41. Ο Παταβούκας προσπάθησε στη συνέχεια να διασώσει το γόητρο, αλλά ήταν αργά. Οι Ιταλοί με κορυφαίο τον έμπειρο Τζεντίλε πήραν τη μεγάλη πρόκριση με 86-61. Η απουσία του τραυματία Φ. Χριστοδούλου αποδείχτηκε καθοριστική, ενώ ο Αλβέρτης έμεινε αδικαιολόγητα στον πάγκο σε στιγμές που τον χρειαζόταν η ομάδα του.

ΜΙΛΑΝΟ: Τζεντίλε 26 (2), Πορταλούπι 9 (1), Σιγάλας 9 (2), Ρουτζέρι, Κιντ 21, Σαμπουγκάρο 3 (1), Κανταρέλο, Μπέιλι 18 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 13 (1), Καλαϊτζής 6 (1), Κοχ 1, Παταβούκας 6 (2), Οικονόμου 17 (1), Σκοτ 4, Χούπμαν, Ράτζα 14.

ΑΕΚ
Βγήκαν μαχαίρια

Βόμβες Ντουμιτρίου κατά Λεωντσινίδη, που καλύφθηκε από την ΕΝΙC

Τα... μαχαίρια στην ΑΕΚ βγήκαν πλέον επίσημα απ' τη θήκη τους και τ' αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να το εκτιμήσει με σιγουριά. Ο Ντουμιτρίου απάντησε στο μπαράζ διαβολής του από στελέχη της διοίκησης και ο "πόλεμος χαρακωμάτων" ξεκίνησε. Απ' την πλευρά του ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών, Πιερ Χάντερ, μ' ανακοίνωση του "άδειασε" τον προπονητή και κάλυψε τη διοίκηση. Ετσι η πολυεθνική χρεώθηκε αυτούσιους τους χειρισμούς που έφεραν την ομάδα σ' αυτή τη θέση.

Ο Ρουμάνος τεχνικός κατηγόρησε τη διοίκηση για ερασιτεχνισμό, αφού "ακόμα και να υπήρχαν προβλήματα έπρεπε να παραμείνουν στο τμήμα και όχι να τα δημοσιοποιήσουν". Επισήμανε ακόμα πως "αν όσα γράφονται είναι ψέματα, έπρεπε η διοίκηση να τον καλύψει, αλλιώς να συζητήσουν μαζί του τα παράπονα τους". Αποφασισμένος να μην επωμιστεί ευθύνες που δεν του αναλογούν ο Ντουμιτρίου δε σταμάτησε πουθενά.

Επιβεβαίωσε πως οι μετεγγραφές δεν ήταν δική του επιλογή: "Είχα ζητήσει τους Κωνσταντίνου, Γ. Χ. Γεωργιάδη, Φρούσσο, Λουτσιάνο, Παντούρου και άλλους. Πιστεύω ότι μπορούσαν να πάρουν 2-- 3. Μου είπαν ότι προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Αν Δώνης, Σέμπουε ήταν έστω και τελευταίοι στη λίστα θα το θυμόμουν". Στο εύλογο ερώτημα ποιος έκανε τις μετεγγραφές ο "Ντου Ντου" παραδέχτηκε: "Οι κύριοι Λεωντσινίδης, Κοτσάκος. Υπάρχει κανένας άλλος; Εγώ είχα ζητήσει την πρόσληψη μάνατζερ αλλά δεν έγινε (...)".

Ξεκαθάρισε πως δε μίλησε νωρίτερα γιατί η ομάδα είχε καλή πορεία και δεν ήθελε να δημιουργήσει αναταραχή, προσθέτοντας: "Με τέτοια κατάσταση ούτε εγώ μπορούσα να δουλέψω. Ποτέ δεν παρακάλεσα κανέναν, και να φύγω δε θα μείνω στον δρόμο. Θέλω και μπορώ να συνεχίσω. Εμαθα πολλά και αν λυθούν κάποια θέματα δεν έχω πρόβλημα. Περιμένω την επιστροφή του προέδρου να συζητήσουμε".

Στη διοικητική ανακοίνωση ο Ντουμιτρίου κατηγορείται για αντικρουόμενες δηλώσεις αφού σε πρόσφατο ΔΣ είχε αναλάβει την πατρότητα των μετεγγραφών. Καταλήγοντας ο Χάντερ επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της ENIC στον εν γένει τρόπο διοίκησης...

Γ. Κ.

ΒΟΛΕΪ
Λαχτάρησε αλλά κέρδισε

Ο Ολυμπιακός 3 - 1 την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια

Νικηφόρα πέρασε και από το "Γ. Μόσχος" ο Ολυμπιακός παραμένοντας, μια αγωνιστική πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου, στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με Ορεστιάδα και Αρη. Οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν δύσκολα τη "μισή" ΑΕΚ με 3 - 1 (7 - 15, 15 - 3, 15 - 12, 15 - 10). Η Ενωση παρότι αγωνίστηκε χωρίς τρεις βασικούς παίκτες της, τους δύο ξένους της, τον Γιουγκοσλάβο Τζούριτς, τον Ουκρανό Γκουντίμα και τον Φάκα, πάλεψε με κορυφαίο τον νεαρό Σ. Αθανασιάδη, αλλά λύγισε στα κρίσιμα σημεία. Οι "ερυθρόλευκοι" παρότι ήταν σε μέτρια μέρα κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ελλείψεις της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ κέρδισε 8 άσους (7 του Αθανασιάδη), 8 πόντους από μπλοκ, 16 από επίθεση και 8 από λάθη του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 4 άσους, 13 π. από μπλοκ, 21 από επίθεση και 14 από λάθη της ΑΕΚ. Ο Στ. Πολύζος παρέταξε τους: Μουστακίδη, Αθανασιάδη, Πανούσο, Αδάμ, Κλήμο, Κυριακάκη (Χατζηπροδρόμου, Μπουγά, Μαρδίτσα) και ο Τζιαν Πάολο Μοντάλι τους: Κουρνέτα, Ντράγκοβιτς, Ποπόφ, Γκιούρδα, Θεοδωρίδη, Τσακιρόπουλο, (Μέρλο, Χριστοφιδέλη, Ψαράς).

Τα άλλα αποτελέσματα: Ορεστιάδα - ΠΑΟΚ 3 - 1 (13 - 15, 15 - 2, 15 - 10, 15 - 8), Αρης - Κομοτηνή 3 - 1 (16 - 4, 11 - 15, 15 - 11, 15 - 5), Πανελλήνιος - ΠΑΟ 0 - 3 (7 - 15, 4 - 15, 5 - 15), Κτησιφώντας - Εθνικός Αλεξ. 3 - 0 (15 - 3, 15 - 5, 15 - 5), Φιλία - Ηρακλής 1 - 3 (4 - 15, 16 - 14, 15 - 12, 5 - 15).Η βαθμολογία (σε 21 αγώνες): Ορεστιάδα 39, Ολυμπιακός 39, Αρης 39, ΠΑΟ 36, ΑΕΚ 35, Ηρακλής 34, Φιλία 30, Κτησιφώντας 29, ΠΑΟΚ 27, Κομοτηνή 25, Πανελλήνιος 23, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 22.

Μετά τα χτεσινά αποτελέσματα η κατάταξη στις πέντε πρώτες θέσεις στην κανονική περίοδο θα κριθεί την επόμενη Δευτέρα από το αποτέλεσμα του αγώνα ΠΑΟ - Αρη, με την προϋπόθεση ότι θα κερδίσουν Ορεστιάδα, Ολυμπιακός και ΑΕΚ.

ΛΟΤΤΟ: Κατά την χτεσινή κλήρωση του ΛΟΤΤΟ οι τυχεροί αριθμοί που

ΛΟΤΤΟ: Κατά την χτεσινή κλήρωση του ΛΟΤΤΟ οι τυχεροί αριθμοί που κληρώθηκαν είναι οι εξής: 7, 46, 5, 41, 45, 31. Στο ΠΡΟΤΟ ο τυχερός αριθμός που κληρώθηκε είναι ο 7803421.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Νίκη = τίτλος

Ο Μπάγεβιτς παραδέχτηκε ότι αν κερδίσει η ομάδα του τον Παναθηναϊκό θα έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα

"Αν κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό το ερχόμενο Σάββατο θα έχουμε πάρει το πρωτάθλημα κατά 99.9% Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι μετά θα πάμε για διακοπές. Χρειάζεται προσοχή ως το τέλος". Τα λόγια του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Ρέντη είναι ενδεικτικά και μαρτυρούν πως ο αγώνας με τον αιώνιο αντίπαλο είναι το κλειδί για τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλου.

Αναφερόμενος στην αγωνιστική αξία του ΠΑΟ είπε: "Είναι μια μεγάλη ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο. Πάντως υπάρχουν 3 - 4 παίκτες που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή". Ο Μπάγεβιτς ξεκαθάρισε ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί για τη νίκη: "Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη αφού είναι πίσω τρεις βαθμούς, αυτό όμως δε σημαίνει ότι εμείς θα παίξουμε για την ισοπαλία όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Θα παίξουμε για τους τρεις βαθμούς ώστε να πάρουμε αέρα έξι πόντων και να αγκαλιάσουμε τον τίτλο".

Καταλήγοντας έκανε μια ευχή: "Να γίνει ένα καλό ματς ώστε να το χαρούν οι φίλαθλοι που θα έρθουν στο γήπεδο. Ας κερδίσει πάνω απ' όλα το ποδόσφαιρο".

  • Στο μεταξύ με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραϊκή ΠΑΕ καλεί τους φίλους της ομάδας να επιδείξουν σωστή συμπεριφορά στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου.
Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

Με το ένα πόδι στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ βρίσκεται πλέον η Λάτσιο που στο πρώτο ημιτελικό επικράτησε εκτός έδρας της Ατλέτικο Μαδρίτης με 1 - 0 χάρη σε ένα γκολ του Γιούγκοβιτς στο 34'.

Αντίθετα, η άλλη ιταλική ομάδα της διοργάνωσης, η Ιντερ μπορεί να επικράτησε της Σπαρτάκ Μόσχας με 2 - 1 στο Μιλάνο εντούτοις η ρεβάνς στη Ρωσία προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη για τους νερατζούρι.

Η Ιντερ προηγήθηκε με τον Ζαμοράνο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου αλλά οι Μοσχοβίτες κατάφεραν να ισοφαρίσουμε στην έναρξη της επανάληψης με τον Αλενίτσεφ (48'). Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη στην εκπνοή του αγώνα με γκολ του Βραζιλιάνου Ζε Ελίας.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
"Κεφάλι" ο Πιερικός

"Κεφάλι" πήρε ο Πιερικός μετά τα χθεσινά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Η ομάδα της Κατερίνης κέρδισε τον Απόλλωνα Λάρισας και εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία του ΠΑΣ Γιάννενα στη Μηχανιώνα έμεινε μόνος στο ρετιρέ.

Στο νότιο όμιλο ο Αγ. Νικόλαος έχασε στο Αιγάλεω και η Μαρκό που επικράτησε δύσκολα της ουραγού Κέρκυρας μείωσε τη διαφορά στους 4 πόντους. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής αγωνιστικής στους δύο ομίλους. ΝΟΤΟΣ: Εργοτέλης - Κόρινθος 2 - 1, Αιγάλεω - Αγ. Νικόλαος 1 - 0, Αίγιο - Πάμισος 4 - 0, Μαρκό - Κέρκυρα 1 - 0, Ναυπακτιακός - Πύργος 2 - 0, Ιάλυσος - Αγ. Ελεούσα 4 - 0, Κερατσίνι - Αιολικός 2 - 0. Ρεπό η ΕΑΡ. ΒΟΡΡΑΣ: Μηχανιώνα - Γιάννενα 1 - 1, Αγρ. Αστέρας - Ορφέας Αλεξ. 0 - 0, Αετός Σκ. - Νάουσα 2 - 0, Πιερικός - Απόλλωνας Λάρ. 1 - 0, Τύρναβος - Κοζάνη 0 - 2, Ορέστης - Αμπελόκηποι 0 - 0, Ολυμπιακός Βόλου - Αρτα 3 - 0. Ρεπό η Πρέβεζα.

ΠΟΛΟ
Νίκη Ολυμπιακού στη Χαλκίδα

Μόνιμος κάτοικος του ρετιρέ της βαθμολογίας της Α1 ανδρών στο πόλο έχει γίνει ο Ολυμπιακός, που χτες πέρασε νικηφόρα και από τη δύσκολη έδρα της Χαλκίδας κερδίζοντας με 7 - 5.

Τα επτάλεπτα του αγώνα ήταν: 1 - 1, 1 - 3, 2 - 2, 1 - 1. Τα γκολ του Ολυμπιακού σημείωσαν οι: Βλοντάκης 2, Χατζηθεοδώρου 2, Λούδης 1, Πλατανίτης 1, Χατζής 1. Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι: Παλαιολόγου 2, Χάμπερτ 1, Αλαφάκης 1, Πεσματζόγλου 1.

Στο άλλο εξ αναβολής παιχνίδι για την 8η αγωνιστική είχαμε: Βουλιαγμένη - Πανιώνιος 24 - 7.

Βέλγος... δερβέναγας

Μπορεί η Εθνική Επιτροπή, που συστάθηκε για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, να μην έχει πιάσει ακόμα δουλιά και να βρίσκεται στα διαδικαστικά, όμως αυτό δε συμβαίνει το ίδιο και στα υψηλά κλιμάκια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ετσι λοιπόν ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, όρισε χτες τον Βέλγο ορθοπεδικό και παλιό πρωταθλητή ιστιοπλοϊας Ζακ Ροζέ, πρόεδρο της επιτροπής που θα συντονίζει τις κινήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής που υπάρχει στην Αθήνα.

Ας σημειωθεί ότι ο Ροζέ είναι πρόεδρος και στην αντίστοιχη επιτροπή για τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, ενώ θεωρείται από τους πιθανότερους αντικαταστάτες του Σάμαρανκ στην προεδρία της ΔΟΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ