ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
"Να τη δούμε όπως ήταν με τον Παναγιώτη"
  • Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν χτες οι Καισαριανιώτες στον Παναγιώτη Μακρή και τον Γιώργο Κατημερτζή, που περιόδευσαν στη λαϊκή αγορά
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Καισαριανής, οργανώνει η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία"

"Μόνο ο αγώνας μπορεί να δώσει λύσεις". Σε κάθε περίπτωση τα λόγια αυτά περιέχουν αλήθεια. Οταν, όμως, προέρχονται και από ένα ισχυρό σύμβολο του αγώνα και της παλικαριάς, απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και υποδούλωση του λαού, γίνονται κάλεσμα σε πάλη και αντίσταση.

Ετσι έγινε και χτες στην Καισαριανή. Οταν οι δημότες, που ήσαν εκείνη την ώρα στη λαϊκή αγορά, συναντούσαν μπροστά τους τον παλαίμαχο αγωνιστή και για χρόνια δήμαρχο της Καισαριανής Παναγιώτη Μακρή,μαζί με τον νέο επικεφαλής της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας" και υποψήφιο δήμαρχο της πόλης Γιώργο Κατημερτζή και άλλα μέλη της Παράταξης, που τους καλούσαν στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το συγκοινωνιακό και κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής, που οργανώνει η παράταξη.

"Θα είμαστε εκεί δήμαρχε", ήταν η απάντηση των κατοίκων στο κάλεσμα. Και απευθύνονταν και στους δυο. Και στον παλιό, που έμπρακτα, με το έργο του, απέδειξε ότι οι προτεραιότητες που βάζει η κάθε δημοτική αρχή κάνουν τη διαφορά, και στον καινούριο υποψήφιο, που τον ξέρουν από τη δράση του μέσα στην κοινωνία και ξέρουν πώς βαδίζει και ότι επάξια θα συνεχίσει στο δρόμο που χάραξε η Παράταξη και ο επικεφαλής της, χρόνια ολόκληρα τώρα.

"Ο Μακρής πάλεψε για μας, τονίζουν όσοι συναντούν την αντιπροσωπεία της Παράταξης. Οι άλλοι είναι κλεισμένοι στα γραφεία τους. Αποφασίζουν όπως τους αρέσει. Εμάς ποτέ δε μας ρωτάνε".

"Ολα ρημάξανε, τονίζει η Μένυα Μαρμαρινού.Τις αποφάσεις τις παίρνουν πίσω από τις πλάτες μας. Κανείς δε μας ενημερώνει και κανείς δε νοιάζεται για μας. Κυκλοφορούν με λεωφορεία; Εγώ θέλω τρεις ώρες κάθε μέρα για να πάω στη δουλιά μου. Παλιά ενημερωνόμασταν για όλα και πριν αποφασίσουν ζητούσαν πάντα τη γνώμη μας".

"Ο Μακρής γύριζε με τα πόδια στην πόλη, όπως σήμερα με τον αντικαταστάτη του", μας λέει Αχιλ. Ντουρμπής."Οι σημερινοί κάθονται στην καρέκλα τους". "Τα προβλήματα του λαού είναι μεγάλα και παραμένουν άλυτα", δηλώνει η Ελένη Διακαντώνη."Το κυκλοφοριακό είναι ένα από τα προβλήματά μας εδώ στην Καισαριανή. Δεν πάει άλλο, ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί", τονίζει και δηλώνει πως αύριο θα είναι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας".

"Να ξαναδούμε την Καισαριανή όπως ήταν με τον Παναγιώτη", φωνάζουν στον νέο υποψήφιο δήμαρχο οι μανάβηδες Θαν. Χιώτης και Θαν. Κερμπακούρης.Χρειάζεται αγώνας τονίζουν και διαμαρτύρονται. "Συγκοινωνίες δεν έχουμε, μας πήραν και την Αστυνομία, την πήγαν στου Ζωγράφου. Σαν χωριό μας κατάντησαν".

Και ο αγώνας, για να ξαναγίνει η Καισαριανή όπως ήταν και πολύ καλύτερη, συνεχίζεται. Αύριο, Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία. Με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία" για την επίλυση του κυκλοφοριακού και συγκοινωνιακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη. "Γιατί πρέπει, όπως τόνιζε χθες ο Παν. Μακρής, να την ξαναφέρουμε την Καισαριανή εκεί που ήταν πριν". "Και μαζί με το λαό να φτιάξουμε το μέτωπο της αντίστασης στον αντιλαϊκό αυτό κατήφορο", επισήμαινε ο Γιώργος Κατημερτζής.

Ρ. Μπ.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ιδιώτες θα φροντίζουν, με το αζημίωτο και τους άστεγους

Ακόμη και τους άστεγους χρησιμοποιεί ο Δ. Αβραμόπουλος και η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων για να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών δραστηριοτήτων. Η... "ευέλικτη" αναπτυξιακή εταιρία του δήμου, η οποία λειτουργεί ως αυτόνομη επιχείρηση μακριά από τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέθεσε στην ιδιωτική εταιρία "Πρίσμα" - Σύμβουλοι Αναπτυξιακού Σχεδιασμού Ερευνας και Οργάνωσης, κοινοτικό πρόγραμμα για την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων αστέγων στην αγορά εργασίας! Η είδηση βγήκε στο συνέδριο που διοργάνωσε στο Ζάππειο Μέγαρο ο Δήμος Αθηναίων για το ζήτημα των αστέγων με τη συμμετοχή τεσσάρων ευρωπαϊκών πόλεων, που εφαρμόζουν το ίδιο πρόγραμμα.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τόσο ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής όσο και η δημοτική σύμβουλος Η. Βαλσαμάκη είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει γι' αυτή την εξέλιξη, υπογραμμίζοντας σε σειρά συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η σύσταση επιχειρήσεων από το δήμο θα οδηγήσει στην ανεξέλεγκτη από το Δημοτικό Συμβούλιο ανάθεση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και στην κατανάλωση με αδιαφανή τρόπο δημοτικών χρημάτων.

Ετσι μέχρι χτες κανείς και πολύ περισσότερο το Δημοτικό Συμβούλιο δε γνώριζε τη δραστηριότητα της εταιρίας "Πρίσμα", η οποία όπως φάνηκε μάλλον ασχολείται με το σύνολο του προγράμματος για τους άστεγους για λογαριασμό του δήμου. Για το τμήμα του προγράμματος πάντως, που αφορά την απασχόληση προβλέπονται κονδύλια ύψους 100 εκατομμυρίων δραχμών από τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες τα 50 προβλέπεται να διαχειριστεί (; ) η ιδιωτική εταιρία, τα 45 η αναπτυξιακή εταιρία του δήμου και 5 μόνον ο δήμος. Ειπώθηκε χτες πως έχουν απορροφηθεί μέχρι τώρα 2.800.000 δραχμές - πρόκειται άραγε για τα έξοδα του συνεδρίου και της δεξίωσης που το συνόδεψε; Δεν το μάθαμε...

Απαντήσεις δεν υπήρξαν και για τα ζητήματα των κριτηρίων και της διαδικασίας με την οποία επιλέγονται οι άστεγοι που εξυπηρετούνται από το δήμο - ώστε να μην μετατραπούν σε μία ακόμη ομάδα εκλογικών πελατών - αλλά και του συνολικού κόστους του εγχειρήματος. Η εκπρόσωπος της εταιρίας "Πρίσμα" Φ. Παπαγεωργίου,απάντησε για λογαριασμό του δήμου ότι "μελετάται το θέμα των κριτηρίων" καθώς και ότι στοιχεία θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα αφού "η μελέτη προχωράει"!

Ετσι αν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Πιερρουτσάκος παρουσίασε τα πρώτα στατιστικά και οικονομικά στοιχεία για το τμήμα των αστέγων που εξυπηρετεί ο δήμος (διατροφή και στέγη), η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, που θα έπρεπε ως η αρμόδια δημοτική υπηρεσία να έχει τον πρώτο λόγο για το θέμα, φάνηκε να αγνοεί ακόμη και τη διοργάνωση του συνεδρίου. Η διευθύντρια της δημοτικής υπηρεσίας Α. Ηλιοπούλου,ανέφερε ότι ενημερώθηκε για το συνέδριο μόλις το πρωί της έναρξής του και δεν είχε πρόχειρα τα οικονομικά στοιχεία που υπήρχαν, ώστε να ενημερώσει τους συνέδρους...

Γερ. ΤΡ.

ΖΕΦΥΡΙ
Σφάξιμο με το βαμβάκι

Επικαλούμενος νομικίστικους και γραφειοκρατικούς περιορισμούς, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Λ. Παπαδήμας, έκανε για μια ακόμα φορά χτες καθαρό πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να βγάλει από τη μέση με κάθε τρόπο τους ενοχλητικούς κομμουνιστές που διοικούν το δήμο. Αρνήθηκε να δώσει ακόμα κι αυτά που έχει άμεση ανάγκη ο δήμος για να αντιμετωπίσει την καταστροφή από τις πλημμύρες

Αποφασισμένη να τσακίσει τη μοναδική δημοτική αρχή στη δυτική Αττική, που αντιστέκεται στην πολιτική της και αρνείται να μετατρέψει το Δήμο Ζεφυρίου σε παράρτημα της Εφορίας, εμφανίστηκε και χτες η κυβέρνηση διά του υφυπουργού Εσωτερικών Λάμπρου Παπαδήμα.Ο εκ των εκλογομαγείρων του κυβερνητικού επιτελείου υφυπουργός έκανε χτες καθαρό πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αφήσει το Ζεφύρι να βουλιάξει στα προβλήματά του, ένα από τα οποία είναι οι καταστροφές από τις πλημμύρες, με κύριο όμως το οικονομικό πρόβλημα που κληροδότησε στη σημερινή δημοτική αρχή ο πρώην δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, μέσα από έναν υπέρογκο δανεισμό στον οποίο είχε προβεί.

Ενώ οι γειτονιές του δήμου στενάζουν από τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πλημμύρες και ενώ το ταμείο του δήμου παραμένει κενό με καθοδηγούμενη από την κυβέρνηση εντολή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ο αρμόδιος υφυπουργός εμφανίστηκε χτες ως Πόντιος Πιλάτος και νίβοντας τα χέρια του για τις αποκλειστικά κυβερνητικές ευθύνες, έστειλε τη δημοτική αρχή να αναζητήσει λύσεις οπουδήποτε αλλού. Στάση που ισοδυναμεί με εντολή προς τη δημοτική αρχή να φορολογήσει εδώ και τώρα και μάλιστα άγρια τους δημότες αν θέλει να ξεπεράσει το ασφυκτικό οικονομικό πρόβλημα, αφού μόνο για την αντιμετώπιση της καταστροφής από τις πλημμύρες χρειάζονται 40 εκατομμύρια! Σε συνάντηση που έγινε χτες στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κομμουνιστής δήμαρχος Γιάννης Λάπας και οι δημοτικοί σύμβουλοί που τον συνόδευαν ζήτησαν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου με το ποσό των 40.000.000 για τις καταστροφές που έγιναν στην περιοχή μετά τις τελευταίες πλημμύρες. Ο υφυπουργός, ισχυρίστηκε πως το υπουργείο δεν έχει πλέον πόρους να διαθέσει! Επικαλέστηκε μάλιστα την ύπαρξη του Ειδικού Προγράμματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΠΤΑ) που συστάθηκε με το νόμο για τις αναγκαστικές καταργήσεις κοινοτήτων ("Καποδίστριας") και στο οποίο, είπε, μεταβιβάστηκαν όλοι οι πόροι για την Αυτοδιοίκηση.

Ως "λύση" πέταξε το μπαλάκι στη στερημένη επίσης από πόρους Νομαρχία, ισχυριζόμενος ότι μπορούν να δοθούν χρήματα από το αποθεματικό του ταμείου της Συλλογικής Απόφασης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΣΑΤΑ).

Για το αίτημα να αρθεί η εντολή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τις πληρωμές στο δήμο, ο υφυπουργός αρκέστηκε να προτείνει μια συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου, γνωρίζοντας όμως πως η όποια προσωρινή ρύθμιση δε λύνει το πρόβλημα.

Η απάντηση στη νέα κυβερνητική πρόκληση θα δοθεί μέσα από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χαράτσια για μετακινήσεις μέσα στον ίδιο δήμο!

Σαν να μη φτάνει που ο περιβόητος "Καποδίστριας" συνένωσε με το ζόρι όλες σχεδόν τις κοινότητες της χώρας, τώρα η κυβέρνηση έρχεται να επιβάλει την πληρωμή τσουχτερών διοδίων στους κατοίκους αρκετών νεοσύστατων δήμων, προκειμένου να μετακινηθούν από το ένα σημείο του δήμου στο άλλο ή ακόμη και από το σπίτι στο... χωράφι τους!

Πιο συγκεκριμένα το ΥΠΕΧΩΔΕ μελετά να καταργήσει - πριν καλά καλά αρχίσει να εφαρμόζεται - σχετική διάταξη του "Καποδίστρια" (άρθρο 21, παράγραφος 6), σύμφωνα με την οποία "στις περιπτώσεις που εντός της περιφέρειας δήμου ή κοινότητας που συνιστάται με τον παρόντα νόμο λειτουργεί Σταθμός Διοδίων, οι μόνιμοι κάτοικοι αυτού του δήμου ή της κοινότητας δικαιούνται να εφοδιαστούν με Κάρτα Ελεύθερης Διάβασης. Η Κάρτα παρέχεται υποχρεωτικά πριν από την έναρξη λειτουργίας των παραπάνω δήμων και κοινοτήτων".

Σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίων παραγόντων του ΥΠΕΧΩΔΕ, η διάταξη αυτή δεν μπορεί να ισχύσει και ήδη αναζητούνται τρόποι για να καταργηθεί. Ως πρόσχημα για την κατάργησή της και την επιβολή διοδίων μέσα στα όρια ακόμη και του ίδιου δήμου, προβάλλονται τουλάχιστον αστεία επιχειρήματα του τύπου: "Δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ότι με τις ειδικές κάρτες θα εφοδιάζονται μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων αυτών" ή ότι "οι ειδικές κάρτες μπαίνουν εμπόδιο στην αυτοματοποίηση των σταθμών διοδίων που σκοπεύει να εφαρμόσει άμεσα η κυβέρνηση"!

Πίσω όμως από τα "επιχειρήματα" αυτά κρύβεται ασφαλώς η φορομπηχτική μανία της κυβέρνησης, πολύ περισσότερο που σκοπεύει να διευρύνει ακόμη περισσότερο το δίκτυο διοδίων στους εθνικούς δρόμους (ακόμη και σε πολλές διασταυρώσεις με την Εθνική οδό), αλλά και να αυξήσει δραστικά την τιμή τους, για να χρυσώσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους, προκειμένου να κατασκευάσουν ορισμένα τμήματα αυτοκινητοδρόμων με τη ληστρική μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό η κυβέρνηση σκοπεύει να καταργήσει όλα τα "ελευθέρας" από μια σειρά επαγγελμάτων, όπως των αστυνομικών, που η μετακίνησή τους έρχεται σε πλήρη συνάφεια με τη δουλιά τους.

Ηδη όμως έχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας, οι οποίοι ακόμη και για μια ελάχιστη διαδρομή αναγκάζονται να περάσουν από την Εθνική οδό πληρώνοντας τα χαράτσια των διοδίων. Εξίσου τραγική θα είναι βέβαια η κατάσταση για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, όταν ολοκληρωθεί η Σταυρού - Ελευσίνας, η οποία θα αποτελεί ένα απέραντο δίχτυ 35 περίπου σταθμών διοδίων που θα απλώνεται από την Ελευσίνα ως την Καισαριανή!

"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Είμαστε μαζί με όποιον θέλει να παλέψει

Κατεξοχήν πολιτική είναι η παρέμβασή μας στα δημοτικά πράγματα, αφού και το μικρότερο ζήτημα, έστω κι αν δε φαίνεται με την πρώτη ματιά, είναι πολιτικό,σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής,σε σύσκεψη με κατοίκους και μαζικούς φορείς της περιοχής της Πλατείας Αττικής και της Αχαρνών. Εθεσε έτσι και τα όρια της πλατύτητας άλλα όχι και... "πολυσυλλεκτικότητας" του ψηφοδελτίου που θα καταθέσει η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", γιατί, όπως είπε, "είμαστε ανοιχτοί σε όλους, αλλά όχι με γενικότητες και αοριστολογίες. Εμείς μεροληπτούμε. Πιστεύουμε ότι κυρίαρχη δύναμη είναι οι κοινωνικές αντιπαραθέσεις. Και έτσι είμαστε με εκείνους που μένουν και εργάζονται, παράγουν σ' αυτή την πόλη και αγωνιζόμαστε δίπλα τους για τα δικαιώματά τους. Είμαστε με τα συμφέροντα των φτωχότερων οικονομικά στρωμάτων, αυτών που επιχειρείται ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός τους. Από την πόλη και τη ζωή της. Ετσι είμαστε εδώ να αγωνιστούμε μαζί με όποιον βλέπει ότι το μεγάλο κεφάλαιο επιτίθεται, όποιον αναγνωρίζει ότι εισοδήματα μεταφέρονται από τις φτωχότερες τάξεις στις πλουσιότερες, ότι το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο έχει το πάνω χέρι και η Αθήνα είναι σήμερα δεμένη με τους σχεδιασμούς του, και θέλει να παλέψει, ανεξάρτητα από την αφετηρία που έχει καθένας, για να ανακόψει αυτήν την πορεία".

Στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Διαμερισματική Επιτροπή Στήριξης της "Αγωνιστικής Συνεργασίας", η κατεύθυνση της αγωνιστικής διεκδίκησης λύσεων ήταν κυρίαρχη και μεταξύ των παρισταμένων κατοίκων και εκπροσώπων μαζικών φορέων. Είναι χαρακτηριστική η φράση του προέδρου της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης, ότι "είναι ανάγκη ξανά σήμερα να καλέσουμε τον κόσμο να βγει στο δρόμο, όπως χρειάστηκε άλλες δύο φορές το κίνημα να κάνει στο παρελθόν και έφερε αποτελέσματα. Την εποχή του μεγάλου αντικατοχικού συλλαλητηρίου, όταν ματαιώθηκε η πολιτική επιστράτευση, και την εποχή του συλλαλητηρίου για ψωμί και λάδι, όταν καθιερώθηκε το συσσίτιο...".

Με άλλες εμπειρίες, νεότερων περιόδων, η Βενετία Καϊμακάρη,που μίλησε εκ μέρους του Αθλητικού Συλλόγου "Αετός", κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα. "Οσα υπομνήματα κι αν στείλαμε, όσα έγγραφα, δεν καταφέραμε να φτιαχτεί ένα γήπεδο" για να αθλούνται τα περισσότερα από 200 παιδιά που απασχολούνται δημιουργικά στο "φωτεινό" ημιυπόγειο του συλλόγου. "Υπάρχουν χώροι, συνέχισε, αλλά δεν αξιοποιούνται. Υπάρχει ένα γηπεδάκι κατεστραμμένο, σε άθλια κατάσταση, στην οδό Σωζοπόλεως απέναντι απ' το σταθμό του ηλεκτρικού, που ζητάμε να φτιαχτεί. Δε θα γίνει τίποτα αν δεν περάσουμε σε διεκδικήσεις μαζικές".

"Τα προβλήματα πρέπει να τα πάρει ο κόσμος στα χέρια του, υπογράμμισε ο Λεων. Αυδής. Θέλουμε βοήθεια. Δεν είστε μόνο εσείς αποκλεισμένοι. Είμαστε κι εμείς. Την αποσιώπηση των μέσων ενημέρωσης πρέπει να την καλύψουμε με δουλιά. Φαίνεται πως... ενοχλούμε κι αυτό είναι για μας μήνυμα αισιοδοξίας"!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Κινητοποιήσεις για τη βελτίωση των συγκοινωνιών

Απαράδεκτη και ελλιπής είναι η κατάσταση στο συγκοινωνιακό δίκτυο του Ελληνικού, εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) να πυκνώσουν τα δρομολόγια των γραμμών.

Αυτό καταγγέλλουν με ψήφισμα οι κάτοικοι της περιοχής και ο δήμος, αρνούμενοι να δεχτούν την ταλαιπωρία και τον εμπαιγμό των αρμόδιων φορέων με την επίσημη δικαιολογία ότι υπάρχει έλλειψη λεωφορείων και προσωπικού.

Οι κάτοικοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους που είναι:

- Η πύκνωση των δρομολογίων της γραμμής Β4 και τη χρονική της επέκταση μέχρι και τις 12 το βράδυ,

- η δημιουργία διαδημοτικής γραμμής που θα συνδέει τους όμορους δήμους, όπως είχε υποσχεθεί ο ΟΑΣΑ,

- η πύκνωση της γραμμής 155, που εξυπηρετεί την περιοχή της Αγίας Παρασκευής,

- η πύκνωση της γραμμής 101 από και προς Πειραιά, και

- η πύκνωση των γραμμών Α3 και Β3 με τέρμα τη Γλυφάδα.

Ακόμα, ζητούν να βρεθούν οικονομικοί πόροι και να εφαρμοστούν διαδικασίες ελέγχου, έτσι ώστε να αναπτυχθούν και να εκσυγχρονιστούν οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες και να λειτουργήσουν προς όφελος των εργαζομένων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ