- Μόνο ο αγώνας μπορεί να δώσει λύσεις. Σε κάθε περίπτωση τα λόγια αυτά περιέχουν αλήθεια. Οταν, όμως, προέρχονται και από ένα ισχυρό σύμβολο του αγώνα και της παλικαριάς, απέναντι σε κάθε μορφής... - 1998-04-08 00:00:00.0"/> - Μόνο ο αγώνας μπορεί να δώσει λύσεις. Σε κάθε περίπτωση τα λόγια αυτά περιέχουν αλήθεια. Οταν, όμως, προέρχονται και από ένα ισχυρό σύμβολο του αγώνα και της παλικαριάς, απέναντι σε κάθε μορφής... - 1998-04-08 00:00:00.0" /> "Να τη δούμε όπως ήταν με τον Παναγιώτη" | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
"Να τη δούμε όπως ήταν με τον Παναγιώτη"
  • Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν χτες οι Καισαριανιώτες στον Παναγιώτη Μακρή και τον Γιώργο Κατημερτζή, που περιόδευσαν στη λαϊκή αγορά
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Καισαριανής, οργανώνει η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία"

"Μόνο ο αγώνας μπορεί να δώσει λύσεις". Σε κάθε περίπτωση τα λόγια αυτά περιέχουν αλήθεια. Οταν, όμως, προέρχονται και από ένα ισχυρό σύμβολο του αγώνα και της παλικαριάς, απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και υποδούλωση του λαού, γίνονται κάλεσμα σε πάλη και αντίσταση.

Ετσι έγινε και χτες στην Καισαριανή. Οταν οι δημότες, που ήσαν εκείνη την ώρα στη λαϊκή αγορά, συναντούσαν μπροστά τους τον παλαίμαχο αγωνιστή και για χρόνια δήμαρχο της Καισαριανής Παναγιώτη Μακρή,μαζί με τον νέο επικεφαλής της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας" και υποψήφιο δήμαρχο της πόλης Γιώργο Κατημερτζή και άλλα μέλη της Παράταξης, που τους καλούσαν στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το συγκοινωνιακό και κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής, που οργανώνει η παράταξη.

"Θα είμαστε εκεί δήμαρχε", ήταν η απάντηση των κατοίκων στο κάλεσμα. Και απευθύνονταν και στους δυο. Και στον παλιό, που έμπρακτα, με το έργο του, απέδειξε ότι οι προτεραιότητες που βάζει η κάθε δημοτική αρχή κάνουν τη διαφορά, και στον καινούριο υποψήφιο, που τον ξέρουν από τη δράση του μέσα στην κοινωνία και ξέρουν πώς βαδίζει και ότι επάξια θα συνεχίσει στο δρόμο που χάραξε η Παράταξη και ο επικεφαλής της, χρόνια ολόκληρα τώρα.

"Ο Μακρής πάλεψε για μας, τονίζουν όσοι συναντούν την αντιπροσωπεία της Παράταξης. Οι άλλοι είναι κλεισμένοι στα γραφεία τους. Αποφασίζουν όπως τους αρέσει. Εμάς ποτέ δε μας ρωτάνε".

"Ολα ρημάξανε, τονίζει η Μένυα Μαρμαρινού.Τις αποφάσεις τις παίρνουν πίσω από τις πλάτες μας. Κανείς δε μας ενημερώνει και κανείς δε νοιάζεται για μας. Κυκλοφορούν με λεωφορεία; Εγώ θέλω τρεις ώρες κάθε μέρα για να πάω στη δουλιά μου. Παλιά ενημερωνόμασταν για όλα και πριν αποφασίσουν ζητούσαν πάντα τη γνώμη μας".

"Ο Μακρής γύριζε με τα πόδια στην πόλη, όπως σήμερα με τον αντικαταστάτη του", μας λέει Αχιλ. Ντουρμπής."Οι σημερινοί κάθονται στην καρέκλα τους". "Τα προβλήματα του λαού είναι μεγάλα και παραμένουν άλυτα", δηλώνει η Ελένη Διακαντώνη."Το κυκλοφοριακό είναι ένα από τα προβλήματά μας εδώ στην Καισαριανή. Δεν πάει άλλο, ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί", τονίζει και δηλώνει πως αύριο θα είναι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας".

"Να ξαναδούμε την Καισαριανή όπως ήταν με τον Παναγιώτη", φωνάζουν στον νέο υποψήφιο δήμαρχο οι μανάβηδες Θαν. Χιώτης και Θαν. Κερμπακούρης.Χρειάζεται αγώνας τονίζουν και διαμαρτύρονται. "Συγκοινωνίες δεν έχουμε, μας πήραν και την Αστυνομία, την πήγαν στου Ζωγράφου. Σαν χωριό μας κατάντησαν".

Και ο αγώνας, για να ξαναγίνει η Καισαριανή όπως ήταν και πολύ καλύτερη, συνεχίζεται. Αύριο, Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία. Με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία" για την επίλυση του κυκλοφοριακού και συγκοινωνιακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη. "Γιατί πρέπει, όπως τόνιζε χθες ο Παν. Μακρής, να την ξαναφέρουμε την Καισαριανή εκεί που ήταν πριν". "Και μαζί με το λαό να φτιάξουμε το μέτωπο της αντίστασης στον αντιλαϊκό αυτό κατήφορο", επισήμαινε ο Γιώργος Κατημερτζής.

Ρ. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ