Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΖΑΝΕΙΟ
"Εγκαίνια" κινητοποιήσεων

Με συγκέντρωση υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι τους υπουργούς της κυβέρνησης στην εκδήλωση για τη μετονομασία των χειρουργείων του νοσοκομείου σε "Π. Κόκκαλης"

Τη βιτρίνα της χτεσινής επίδειξης της κυβέρνησης στο Τζάνειο νοσοκομείο, για τη μετονομασία των χειρουργείων του Νοσοκομείου σε "Πέτρος Κόκκαλης",χάλασαν οι εργαζόμενοι του "Τζανείου" και του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας (ΓΚΝΝ) με την κινητοποίησή τους.

Οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το μεσημέρι στην είσοδο του "Τζανείου" και ανέμεναν να καταφτάσουν οι υπουργοί Υγείας Κ. Γείτονας και Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκης,καθώς και ο πρόεδρος της "Ιντρακόμ" Σωκράτης Κόκκαλης - γιος του αγωνιστή γιατρού, που πέθανε στις 15 Γενάρη 1962 στο Βερολίνο, σε ηλικία 60 ετών. Με την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι δε διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη μετονομασία των χειρουργείων. Ισα ίσα που θεωρούν τιμή τους να δοθεί το όνομα ενός επιστήμονα, του αναστήματος του Πέτρου Κόκκαλη, σε τμήμα του Νοσοκομείου τους. Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τη διοργάνωση εκδήλωσης, τη στιγμή που δε γίνονται προσλήψεις στα Νοσοκομεία και για να καλυφθούν οι ανάγκες οι εργαζόμενοι κάνουν υπερωρίες, τις οποίες όμως δεν πληρώνονται από την αρχή του χρόνου.

Τους υπουργούς Υγείας και Εμπορικής Ναυτιλίας οι εργαζόμενοι τους υποδέχτηκαν με συνθήματα "Δώστε τώρα τα δεδουλευμένα", "Δωρεάν υγεία για το λαό", "Δώστε λεφτά για την υγεία. Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία" και "Δεν υποχωρούμε, αν δεν πληρωθούμε".Αντιπροσωπεία των εργαζομένων επέδωσε υπόμνημα στον υπουργό Υγείας και περιγράφουν την άσχημη κατάσταση που βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι που δουλεύουν υπερωριακά - λόγω των ελλείψεων προσωπικού - χωρίς να πληρώνονται. "Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, τονίζουν στο υπόμνημα, οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας δε θα μείνουν απαθείς. Η παρουσία μας σε αυτή τη συγκέντρωση έχει την έννοια της συνολικής αντίθεσης με αυτή την πολιτική και αποτελεί μόνο την απαρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που θα προχωρήσουν μετά το Πάσχα".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Υγείας Δ. Κρεμαστινός,ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Λιάνης και οι βουλευτές της ΝΔ Αλ. Μπρατάκος και Β. Μιχαλολιάκος.Ο δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης αποχώρησε απ' την εκδήλωση, όταν είδε τη διαμαρτυρία των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα εκρηκτικά προβλήματα στο χώρο της Υγείας δεν λύνονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα (2017-05-05 00:00:00.0)
Να επαναλειτουργήσουν άμεσα και με ασφάλεια τα χειρουργεία του νοσοκομείου (2017-03-23 00:00:00.0)
Αποτέλεσμα οικονομικού στραγγαλισμού η επικίνδυνη κατάσταση (2010-06-10 00:00:00.0)
Κλείνουν τμήματα για τις άδειες! (2001-07-25 00:00:00.0)
"Εγκαίνια" κινητοποιήσεων στο Τζάνειο (1998-04-08 00:00:00.0)
Πραγματική τιμή με την κινητοποίηση (1998-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ