Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνελήφθη για τρομοκρατική ενέργεια

Για τρομοκρατική ενέργεια κατηγορείται από την Αστυνομία ο 35χρονος Ζαχαρίας Βιβιλάκης,γνωστός στις διωκτικές αρχές από υποθέσεις εκβιασμών και προστασίας ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων. Ο Ζ. Βιβιλάκης συνελήφθη προχτές το μεσημέρι στο σπίτι του στη Ν. Ιωνία, χωρίς να προβάλλει καμιά αντίσταση. Είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για ένα μεγάλο διάστημα, όταν διαπιστώθηκε ότι υπήρχε δαχτυλικό του αποτύπωμα, σε μια βόμβα που είχε βρεθεί έξω από το υποκατάστημα της "Αμέρικαν Εξπρές" στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι στις 8/1/1997.

Η βόμβα αυτή αποτελούνταν από μασούρια δυναμίτιδας και ένα ψηφιακό ρολόι χειρός, αλλά δεν εξερράγη για άγνωστο λόγο. Για την ενέργεια αυτή υπήρχαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε δύο αθηναϊκές εφημερίδες.

Ο Ζ. Βιβιλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης κατά το παρελθόν για αδικήματα του Κοινού Ποινικού Δικαίου, ενώ ο αδελφός του Μιχάλης Βιβιλάκης έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα, πυροκροτητές, μικροποσότητα χασίς, ένας ηλετρονικός υπολογιστής και διάφορα σημειώματα για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ