Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εξυγιαντικές" απολύσεις στην Ενωση Φαρσάλων

Την απόλυση 39 εργαζομένων αποφάσισε το ΔΣ της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Φαρσάλων, με πρόσχημα την ανάγκη να προχωρήσει η "εξυγίανση" της οργάνωσης που είναι χρεωμένη, όχι, όμως, εξαιτίας των εργαζομένων, αλλά της πολιτικής των κυβερνήσεων αλλά και των διοικήσεών της.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της Ενωσης, που πρόσκειται στις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να δικαιολογήσει αυτές τις απολύσεις επικαλούμενη κάποια μελέτη βιωσιμότητας, που θα πάει για έγκριση στην ΠΑΣΕΓΕΣ και στην ΑΤΕ, η οποία υπόσχεται ότι έτσι θα χαρίσει μέρος των χρεών και θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση της Ενωσης την οποία έχει διακόψει.

Σήμερα, στις 3.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Ενωση για να ληφθούν αποφάσεις, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Δ. Αλεξίου,δήλωσε ότι "οι απολύσεις είναι άδικες και θ' αντιδράσουμε δυναμικά και με κάθε ένδικο μέσο".

Κι ενώ σειρά για "εξυγίανση" παίρνει και η ΕΑΣ Φαρσάλων, τρεις διοικητικοί σύμβουλοι και ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Καρδίτσας, που πρόσκεινται στη ΝΔ, αφού πρώτα ψήφισαν όλες τις καταστροφικές αποφάσεις στο ΔΣ για διάλυση και συρρίκνωση της οργάνωσης και μαζικές απολύσεις εργαζομένων, κάνουν τώρα πως δεν κατάλαβαν τι ψήφιζαν και καταγγέλλουν ότι τους εξαπάτησαν. Οι σύμβουλοι της ΑΔΑΚ Γρ. Γκερπεσιώτης, Δημ. Δεληγιάννης, Βασ. Κωστόπουλος και ο αντιπρόεδρος Χρ. Τζιούντσιουρας έβγαλαν μια γελοία και παραπλανητική ανακοίνωση, στην οποία, από ό,τι φαίνεται, προσπαθούν... να καταγγείλουν την ΑΤΕ και το υπουργείο Γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ