Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ και η "αριστερή του από - φυση"

Κάποιος το είπε πρώτος και από τότε επαναλαμβάνεται κατά βούληση, "πως σ' αυτόν τον τόπο είσαι ό,τι δηλώσεις".

Οπως συνέβη και στη συνέντευξή του στην "εκσυγχρονισμένη" ΝΕΤ, ο Χάρρυ Κλυνν δηλώνει βαρύγδουπα, όχι όμως και τυχαία, πως αυτός είναι "αριστερός", ενώ η Αλέκα...

Πως αγαπάει σαν "πατέρα" του τον Χαρίλαο και πως αυτός είναι αριστερός...

Πως δεν έπρεπε να χτυπάμε στις πλάτες τους αγρότες στη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, αντίθετα να τους υποδείξουμε νέες καλλιέργειες...

Κατ' αρχάς θα ήθελα να πω στον κατά τα άλλα αγαπητό Χάρρυ, πως είναι άλλο πράγμα να υποδύεσαι τον αξέχαστο "Τραμπάκουλα" και μάλιστα με επιτυχία και άλλο τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ. Διότι, πέρα από το τι δηλώνεις, ισχύει και το τι αποδεικνύεις με την κοινωνική, πολιτική, και όχι μόνο, συμπεριφορά σου και δράση.

Αλλο πράγμα, αγαπητέ Χάρρυ, η Αριστερά και άλλο το πολιτικό αλισβερίσι, το βόλεμα και οι εξετάσεις για το αύριο.

Αλλο η Αριστερά και άλλο το πολιτικό σουλάτσο όπου φυσάει ο άνεμος.

Αλλο η Αριστερά και άλλο ο ραγιαδισμός για μια θέση στον "ήλιο" του "εκσυγχρονισμού" και μάλιστα στην απλή και φτωχή θέση του δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Αλλο Αριστερά, αγαπητέ Χάρρυ, και άλλο η ουσιαστική στήριξη σε ό,τι πιο αντιδραστικό έζησε ο Ελληνικός λαός με τη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες.

Αλλο Αριστερά και άλλο αντί για τις πλάτες των αγροτών να χτυπάμε εκείνες τις πλάτες που θα μας ανοίξουν κάποιες πόρτες προς το "μέγαρο" μεριά, που πιθανόν έχουν κλείσει.

Αλλο Αριστερά και άλλο να προσπαθείς, όχι να ξεφουσκώσεις τα λάστιχα των τρακτέρ (αυτό είναι χοντροδουλιά, το έκαναν μόνο οι "εκσυγχρονιστές"), αλλά τις ιδέες και τον αγώνα που εσύ δυστυχώς δεν τόλμησες ποτέ να κάνεις.

Αλλο Αριστερά και άλλο το ατομικό βόλεμα και η ένοχη σιωπή.

Θα ήθελα λοιπόν να πω στον κατά τα άλλα αγαπητό Χάρρυ, πως το ψάρεμα προς τα αριστερά ενόψει δημοτικών εκλογών διάλεξε λάθος τρόπο να το κάνει ή, για το ακριβέστερο, του υπέδειξαν.

Οι σύμβουλοι της διαφημιστικής εκστρατείας του κ. Λαζαρίδη, στο συνδυασμό του οποίου θα συμμετάσχει, όπως διαχέεται, δεν είναι Πόντιοι. Ξενόφερτοι είναι και μάλιστα από την αλλοδαπή. Γι' αυτό κάνει τέτοια λάθη. Αν ήταν Πόντιοι θα τον ενημέρωναν πως οι αριστεροί δεν είναι ό,τι δηλώσεις ή ό,τι ξεφουσκώσεις, έχουν κρίση, γνώση και, το σημαντικότερο, συνέπεια λόγων και έργων.

Γι' αυτό νομίζω πως χρειάζεται προσοχή, Χάρρυ, εάν δηλαδή θα αφήσεις τελικά να χρησιμοποιηθείς σαν "αριστερό" δήθεν άλλοθι στη συντηρητική και αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης, στις δημοτικές εκλογές.

Πιστεύω, αγαπητέ Χάρρυ, πως δε θα συμβούλευες, π.χ., τους εργαζόμενους της ΔΕΘ να μετατρέψουν τον εκθεσιακό χώρο σε στρατώνα ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ που η "αριστερή" κυβέρνηση του κ. Σημίτη θέλει να εγκαταστήσει στην πόλη μας. Είναι και αυτή μια νέου τύπου επενδυτική δραστηριότητα, που δυστυχώς οι εργαζόμενοι δεν την καταλαβαίνουν και αντιδρούν... Η τους εργαζόμενους της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης να γίνουν μέτοχοι και κοινωνικοί εταίροι του Ομίλου Λάτση που ήθελε να αγοράσει την τράπεζα, για να αισθάνονται και αυτοί Ευρωπαίοι... Δυστυχώς, Χάρρυ, και αυτοί δεν καταλαβαίνουν και αντιδρούν...

Τι συμβουλές θα έδινες στους λιμενεργάτες που δεν καταλαβαίνουν πως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού τούς κάνει Ευρωπαίους και το λιμάνι Λαδάδικα;

Τι να πει κανείς, Χάρρυ, για τους "ανεγκέφαλους" εργαζόμενους στην αποχέτευση και ύδρευση, που δεν μπορούν να καταλάβουν πως είναι προτιμότερο να αγοράζουμε το νερό από τα φαρμακεία και κάνουν και αυτοί το μεγάλο λάθος να αγωνίζονται.

Αφησα τελευταία, φίλε Χάρρυ, την ΟΑ. Νομίζω πως θα τους πρότεινες να κάνουν επίτιμα μέλη των σωματείων τους τους "αριστερούς" κ. κ. Μάνο, Σουφλιά, Μητσοτάκη, Σημίτη και φυσικά δεν εξαιρώ εσένα μια και είσαι "αριστερός", όπως δηλώνεις, ώστε να εξασφαλίσουμε τη θετική έκθεση του ΔΝΤ, της ΕΕ, του σαλεπιτζή της γειτονιάς μου και φυσικά του αξέχαστου "Τραμπάκουλα".

Σωστές λοιπόν, φίλε Χάρρυ, όλες οι προτάσεις σου εκτός από μια, που αφορά στις νέες καλλιέργειες. Σε πρόλαβαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και ο νομάρχης Ηλείας. Η καλλιέργεια του χασίς που μας πρότειναν ίσως είναι το πραγματικό αύριο των γεωργικών καλλιεργειών.

Ενας δεξιός που αγωνίζεται σαν αριστερός

Αγάπιος ΣΑΧΙΝΗΣ

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ