Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Συσπείρωση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου και τη μη διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, απαίτησαν χτες το βράδυ το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους δρόμους του Πειραιά.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Θεόδ. Καϊράκης, ο οποίος έδωσε την υπόσχεση ότι οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στο πλευρό όσων αγωνίζονται για την ανατροπή του νόμου. Στη συνέχεια ο Παντελής Βαϊνάς, εκ μέρους των αδιορίστων εκπαιδευτικών, είπε ότι η εκπαιδευτική αυτή αντιμεταρρύθμιση ήρθε να σαρώσει ό,τι έμεινε από τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Επίσης, ότι με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ επιδιώκεται η αποσύνδεση κάθε επαγγελματικού δικαιώματος από το πτυχίο και ανοίγει τις πύλες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ο Χρ. Ρέππας, μέλος του συλλόγου δασκάλων - νηπιαγωγών Νίκαιας, ο Παντ. Καλαϊτζόγλου μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, ο οποίος είπε ότι οι γονείς θέλουν αξιοπρεπή εκπαιδευτικό, αξιοκρατικά επιλεγμένο και όχι χειραγωγημένο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Π. Κοσμής, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών πανεπιστημίου Πειραιά που κάλεσε όλους να συσπειρωθούν σε μέτωπο παιδείας. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας τα συνθήματα "δημόσιο σχολείο και όχι ιδιωτικό εφόδια και γνώσεις για όλο το λαό", "παιδεία ΔΕΚΟ Ολυμπιακή θέλουν να τα βγάλουν όλα στο σφυρί", "μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όχι στην παιδεία των περικοπών".

Στο Περιστέρι

Συγκέντρωση, πορεία και συμβολικό κλείσιμο της εισόδου του Περιστερίου στην Κολοκυνθού θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη οι φορείς που συγκροτούν το Μέτωπο Παιδείας Περιστερίου, διεκδικώντας την άμεση κατάργηση του νόμου 2525/97 για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, καθώς και επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου. Η συγκέντρωση είναι στην πλατεία Αγίου Αντωνίου στις 7 μ.μ.

Το τελευταίο 20ήμερο οι φορείς που συγκροτούν το Μέτωπο Παιδείας Περιστερίου πραγματοποίησαν μια σειρά από κινητοποιήσεις ενημέρωσης του λαού του Περιστερίου για τις επιπτώσεις που έχει για τα παιδιά της εργατικής τάξης ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 2525/97, που τα διώχνει από το λύκειο, αφού υψώνονται ολοένα και περισσότεροι φραγμοί στη μόρφωση. Επίσης, τους καλούν να συντονίσουν όλοι μαζί τα βήματά τους για να διεκδικήσουν από κοινού αναβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Το Μέτωπο Παιδείας Περιστερίου απαιτεί την άμεση κατάργηση του νόμου 2525/97, αναβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, ανέγερση σύγχρονων σχολείων, μείωση μαθητών ανά τμήμα, άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με επαναφορά της επετηρίδας, ενιαίο δημόσιο δωρεάν 12χρονο σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ