Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Παιχνίδια" στη Δίωξη Ναρκωτικών

Αλλο ένα επεισόδιο από τις συνήθεις κόντρες στις "ευαίσθητες" υπηρεσίες της Αστυνομίας, όπως αυτή της Δίωξης Ναρκωτικών, απασχολεί τη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας "Αυριανή", υπήρξαν παράνομες ενέργειες από αξιωματικούς με αφορμή προσαγωγές και συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών (αρπαγή κοσμημάτων, χρημάτων, όπλου, σφαίρες, ψευδείς βεβαιώσεις κλπ.). Η "Αυριανή" επανήλθε χτες υποστηρίζοντας ότι τέθηκε υπό διωγμό, με προσωπική εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ο αρχιφύλακας Ε. Μαραγκάκης, επειδή εξάρθρωσε το μεγαλύτερο κύκλωμα κοκαϊνης στο Κολωνάκι.

Με δήλωσή του ο αρχηγός Α. Βασιλόπουλος αναφέρει ότι "ο αρχιφύλακας μετατέθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών επειδή από την έρευνα που διεξάγεται προέκυψε ότι δεν ενημέρωσε ως όφειλε το διοικητή Ασφαλείας Αττικής ή ακόμα και τον ίδιο προσωπικά για θέματα ιδιαίτερα λεπτά και ευαίσθητα που αφορούν την υπηρεσία του, αλλά κατέφυγε στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, δημιουργώντας ηθικό πρόβλημα σε όλους τους αξιωματικούς που υπηρετούν στην ποιο ευαίσθητη υπηρεσία της Αστυνομίας".

Σε ό,τι αφορά στη σύλληψη των διακινητών της κοκαϊνης στο Κολωνάκι, ο Α. Βασιλόπουλος δηλώνει ότι στην αποκάλυψη της σπείρας συνέβαλε ολόκληρο το Τμήμα και ότι η αυτοπροβολή του είναι τουλάχιστον προσβλητική για τους υπόλοιπους συναδέλφους του. Τέλος, αναφέρει ότι για την όλη υπόθεση εκτός από την ΕΔΕ που διενεργείται από τον διοικητή Ασφαλείας Θ. Παπαφίλη, διεξάγεται και εισαγγελική έρευνα. "Θεωρώ απολύτως βέβαιο, καταλήγει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ότι οι εισαγγελείς αυτής της χώρας θα πράξουν το καθήκον τους".

  • Ενα κιλό και 592 γραμμάρια ηρωίνης κατασχέθηκαν, ήταν στην κατοχή τριών Αλβανών, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αθήνα από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες έκρυβαν την ηρωίνη σε αποθήκη παλαιάς έπαυλης στην Πεντέλη (Γλάδστωνος 5).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ποινική δίωξη κατά Ραχωβίτσα (2005-04-08 00:00:00.0)
Ποινική δίωξη κατά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (1998-05-08 00:00:00.0)
Μήνυση για δημοσίευμα (1998-04-29 00:00:00.0)
Συλλήψεις για ναρκωτικά (1996-11-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ