Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ"
Ψηλά η σημαία του αγώνα

Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα της "Ολυμπιακής" και των θυγατρικών της, αλλά και στον εργασιακό μεσαίωνα που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στον εθνικό αερομεταφορέα.

Σήμερα απεργούν οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές της "Ολυμπιακής Αεροπλοϊας", ενώ αύριο απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο της "Ολυμπιακής". Παραφωνία αποτελεί η Ενωση Ιπτάμενων Συνοδών - Φροντιστών (ΕΙΣΦ) της "Ολυμπιακής", η ηγεσία της οποίας συνέχιζε ως αργά χτες βράδυ το "διάλογο" με τη διοίκηση της εταιρίας, παρά το γεγονός της απόρριψης του πρακτικού της ντροπής από το έκτακτο συνέδριο της ΟΣΠΑ. Από προχτές βράδυ, τόσο η διοίκηση της "Ολυμπιακής", όσο και η ηγεσία της ΕΙΣΦ έλεγαν ότι "τα έχουν βρει" και αναμένεται να υπογράψουν πρακτικό συμφωνίας. Η διαφορετική στάση της ηγεσίας της ΕΙΣΦ, που διαπραγματεύεται συμφωνία σε βάρος των περίπου 1.000 συνοδών και φροντιστών, δεν οφείλεται απλά σε τάσεις συμβιβασμού και ηττοπάθειας, αλλά σε άλλους λόγους σκοπιμότητας.

Ανεξάρτητα πάντως από την τυχόν συμφωνία, αυτή πρέπει να τεθεί για έγκριση στη γενική συνέλευση της ΕΙΣΦ, όπου αναμένεται να απορριφθεί.

Χτες συνεδρίασαν η διοίκηση της Ομοσπονδίας Προσωπικού Ξένων Αεροπορικών Εταιριών και τα διοικητικά συμβούλια των πρωτοβάθμιων σωματείων που ανήκουν στη δύναμή της και αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Αποφάσισαν επίσης να κάνουν συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο ανατολικό αεροδρόμιο.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι στις ξένες αεροπορικές εταιρίες "έχουν συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε υφίστανται ληστρική εκμετάλλευση της εργατικής τους δύναμης, αφού περίπου 1.000 εργαζόμενοι εξυπηρετούν το 70% των αερομεταφορών της χώρας".

Επίσης, τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της "Ολυμπιακής" εκφράζει το προσωπικό της "Λουφτχάνσα" στην Ελλάδα. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στη γερμανική εταιρία καταγγέλλει "τις απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις", επισημαίνοντας: "Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας ως Ελληνες πολίτες και εργαζόμενοι για την τακτική της κυβέρνησης που παραπέμπει σε μαύρες εποχές της παγκόσμιας ιστορίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ