Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΠΟΛΗ
Αλληλεγγύη στους μαθητές που δικάζονται

Με συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια απαντά ο λαός της Τρίπολης, καταδικάζοντας τα φαινόμενα τρομοκρατίας και αυταρχισμού σε βάρος μαθητών που αντιστέκονται

Συλλαλητήριο σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τους διωκόμενους μαθητές του Πολυκλαδικού Λυκείου της Τρίπολης, που δικάζονται σήμερα, διοργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης, στην πλατεία Αρεως έξω από τα δικαστήρια στις 12 μ. Την επιτροπή απαρτίζουν εργαζόμενοι, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και φορείς της πόλης.

Οι μαθητές του Πολυκλαδικού Λυκείου προχώρησαν την περασμένη Κυριακή, 5 του Απρίλη, σε κατάληψη λόγω των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, υποδομής, κτιριακού, ελλιπούς πρόληψης και ενημέρωσης για τη μηνιγγίτιδα από την οποία είχαν και θύματα, αλλά και για το νόμο 2525 που διαλύει ό,τι απέμεινε από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, η Αστυνομία εισέβαλε στο χώρο του σχολείου, συνέλαβε οκτώ μαθητές, οι οποίοι κρατήθηκαν όλη νύχτα, προπηλακίστηκαν και ξυλοφορτώθηκαν και χτες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο. Η δίκη όμως αναβλήθηκε για σήμερα το μεσημέρι, λόγω της αγανάκτησης συμμαθητών και πολιτών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η Ασφάλεια της περιοχής και της τρομοκρατίας που ασκήθηκε σε βάρος των μαθητών.

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αλληλεγγύης καταγγέλλει τα κρούσματα τρομοκρατίας και αυταρχισμού σε βάρος μαθητών, τη σύλληψη, την κράτηση και προσαγωγή τους χτες στο Αυτόφωρο, τονίζοντας: "Η κυβέρνηση, αντί να επιλύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα της παιδείας, θορυβημένη από την ογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση, εντείνει τον αυταρχισμό της στέλνοντας στα δικαστήρια και στον εισαγγελέα εργαζόμενους, αγρότες, πολίτες, νεολαίους που αντιστέκονται, που δεν υποτάσσονται. Χρησιμοποιεί τα Σώματα Ασφαλείας και τις δικαστικές αρχές για να καταστείλει κάθε εστία αντίστασης, τη στιγμή που η δουλιά όλων αυτών είναι το κοινό έγκλημα και όχι η παρακολούθηση των συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων, οι συλλήψεις μαθητών, κ.ά.".

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης, τέλος, καλεί όλο το λαό της Τρίπολης να πάρει μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, καταγγέλλοντας την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στους μαθητές και δυναμώνοντας τους αγώνες τους ενάντια σε τέτοιου είδους φαινόμενα, που υπονομεύουν τη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες για δημόσια και δωρεάν παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ