ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ελπιδοφόρο μήνυμα, η σοβαρή ενίσχυση των ΠΚΣ
  • Δυναμώνουν οι δυνάμεις της ασυμβίβαστης πάλης με την κυρίαρχη πολιτική
  • Κερδίζει ακόμα περισσότερο έδαφος η λογική της ενωτικής - αγωνιστικής αντεπίθεσης του κινήματος
  • Ενισχύονται οι προϋποθέσεις για τη νέα ανοδική πορεία των αγώνων, σε σύγκρουση με την πολιτική των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, για τη δημιουργία του Μετώπου Παιδείας

Ελπιδοφόρο μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζει την άνοδο των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ,που συνεδρίασε προχτές με θέμα την εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Με ανακοίνωσή του που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, αφού χαιρετίζει τα μέλη της ΚΝΕ, τους εκατοντάδες φοιτητές και σπουδαστές που ενεργά συμμετέχουν στις ΠΚΣ και τους χιλιάδες φοιτητές που ενίσχυσαν τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης, χαρακτηρίζει θετικό αποτέλεσμα και ελπιδοφόρο μήνυμα τη σοβαρή ενίσχυση των ΠΚΣ σε ψήφους και σε ποσοστό για άλλη μια χρονιά, σημειώνοντας ότι δυναμώνουν οι δυνάμεις της ασυμβίβαστης πάλης με την κυρίαρχη πολιτική και κερδίζει ακόμα περισσότερο έδαφος η λογική της ενωτικής - αγωνιστικής αντεπίθεσης του κινήματος. Επισημαίνει όμως ότι παρά το θετικό βήμα, οι συσχετισμοί δύναμης εξακολουθούν να είναι αρνητικοί για την ανάπτυξη του κινήματος. Τονίζει ότι οι φοιτητές και οι σπουδαστές απέδειξαν με τη συμμετοχή τους ότι δεν υποκύπτουν στα καλέσματα της αποχής και ότι η μείωση της δύναμης της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, είναι ένα σαφές μήνυμα προς τα κυβερνητικά επιτελεία και τα επιτελεία της άρχουσας τάξης.

Τέλος, το Γραφείο του ΚΣ καλεί τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, με νέα ορμή να συνεχίσουν την πρωτοπόρα δράση τους, να δουλέψουν πρωτοπόρα για την ενίσχυση των ΠΚΣ σε κάθε σχολή και για την ενιαιοποίησή τους σε πανελλαδική παράταξη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"

1. Το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ χαιρετίζει τα μέλη της ΚΝΕ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, τους εκατοντάδες φοιτητές και σπουδαστές που ενεργά συμμετέχουν στις Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, τους χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές που ενίσχυσαν τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, για το θετικό αποτέλεσμα, τη μεγάλη άνοδο που σημείωσαν στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές οι ΠΚΣ. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι παρά το θετικό βήμα, οι συσχετισμοί δύναμης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εξακολουθούν να είναι αρνητικοί για την ανάπτυξη του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος και επιβάλλουν τους ακόμα πιο έντονους ρυθμούς δουλιάς από την πλευρά των μελών της ΚΝΕ, των φίλων της Πανσπουδαστικής.

2. Με τη συμμετοχή τους στις εκλογές, οι φοιτητές και σπουδαστές απέδειξαν για άλλη μια χρονιά ότι δεν υποκύπτουν στα καλέσματα της αποχής από τις διαδικασίες του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος και από τις θετικές διεργασίες που γίνονται σε αυτό. Παράλληλα, με τη μείωση της δύναμης των παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, που με αφοσίωση υπερασπίζονται την αντιεκπαιδευτική - αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, στέλνουν ένα σαφές μήνυμα προς τα κυβερνητικά επιτελεία και τα επιτελεία της άρχουσας τάξης, ότι δε συναινούν με την πολιτική που εφαρμόζεται.

3. Η σοβαρή ενίσχυση των ΠΚΣ σε ψήφους και σε ποσοστό, για άλλη μια χρονιά, στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα στην ελληνική κοινωνία. Δυναμώνουν στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα οι δυνάμεις της ασυμβίβαστης πάλης με την κυρίαρχη πολιτική, κερδίζει ακόμα περισσότερο έδαφος η λογική της ενωτικής - αγωνιστικής αντεπίθεσης του κινήματος. Ενισχύονται οι προϋποθέσεις για τη νέα ανοδική πορεία των αγώνων, σε σύγκρουση με την πολιτική των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, για τη δημιουργία του Μετώπου Παιδείας.

4. Η ενίσχυση των ΠΚΣ είναι αποτέλεσμα της δουλιάς και της δράσης των μελών της ΚΝΕ, των συναγωνιστών της Πανσπουδαστικής, του πλατιού ανοίγματος στη νεολαία κάθε σχολής. Περισσότεροι από 20.000 φοιτητές - σπουδαστές συζήτησαν με τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ορθώνονται στη νεολαία σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής της πολιτικής της κυβέρνησης. Περισσότεροι από 2.000 φοιτητές - σπουδαστές έθεσαν υποψηφιότητα με τα ψηφοδέλτια των ΠΚΣ, πήραν ενεργά μέρος στη μάχη της παράταξης. Σε 112 σχολές των ΑΕΙ και σε 46 των ΤΕΙ συμμετείχαν ψηφοδέλτια των ΠΚΣ. Η ενίσχυση των ΠΚΣ ήταν αποτέλεσμα των σωστών θέσεων της παράταξης και της ακούραστης προσπάθειας που κατέβαλε για να αποκαλυφτεί η αντιδραστικότητα της κυβερνητικής πολιτικής και για να αναπτυχθούν οι αγώνες. Τα θετικά αποτελέσματα υπήρξαν επειδή η ΚΝΕ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φέτος είναι πιο δυνατή, έμπειρη και συγκροτημένη. Επειδή η γραμμή της επιβεβαιώθηκε μέσα από την προσπάθεια αγωνιστικής ανάτασης του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος. Επειδή οι δυνάμεις μας προσανατολίστηκαν καλύτερα μετά το 7ο Συνέδριο στη λογική της συσπείρωσης δυνάμεων και στη δουλιά της παράταξης.

5. Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι αυξάνονται στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ οι σχολές που η ΠΚΣ αναδείχνεται 1η και 2η δύναμη. Δημιουργούνται έτσι πιο ευνοϊκοί όροι για την αναζωογόνηση των συλλόγων και την ενίσχυση της συλλογικότητας.

6. Το Γραφείο του ΚΣ καλεί τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, με νέα ορμή να συνεχίσουν την πρωτοπόρα δράση τους για να ενισχυθούν οι αντιστάσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, για να εμποδιστεί η υλοποίηση του 2525/97 για να μην περάσουν τα νέα νομοσχέδια που ετοιμάζονται για τους δύο κύκλους σπουδών και για τις μεταπτυχιακές σπουδές, που θα είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση της αντιδραστικής αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Να δουλέψουν πρωτοπόρα για την ενίσχυση των ΠΚΣ σε κάθε σχολή και για την ενιαιοποίησή τους σε πανελλαδική παράταξη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Καλούμε τους φίλους της ΚΝΕ, να δυναμώσουν ορμητικά τις γραμμές της οργάνωσης, για την ακόμα πιο ανοδική πορεία της, για την ακόμα πιο αποτελεσματική επαφή της με ακόμα περισσότερους φοιτητές - σπουδαστές".

"Κατάρτιση" τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής!

Ρίχνει τις "μάσκες" ο υπουργός Παιδείας, με επιστολή του προς τη Σύγκλητο του ΑΠΘ, η οποία έχει αποφασίσει να μη δημιουργήσει τέτοια προγράμματα

Αποκαλυπτικός, ως προς το στόχο και τον τρόπο λειτουργίας των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής, είναι ο υπουργός Παιδείας, σε επιστολή του προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονία", της περασμένης Κυριακής. Ο υπουργός καλεί τη Σύγκλητο του Ιδρύματος να "συμμορφωθεί" με το νόμο 2525/97 και να επανεξετάσει την απόφασή της να μη δημιουργήσει ΠΣΕ. Χαρακτηρίζει τα ΠΣΕ"προγράμματα σπουδών κατάρτισης", ενώ για τα πτυχία που θα χορηγούν τονίζει ότι έχουν "σαφείς ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα υφιστάμενα προγράμματα σπουδών".

Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα, το οποίο δε διαψεύστηκε, ο υπουργός Παιδείας, στην επιστολή του προς τον Πρύτανη του ΑΠΘ δηλώνει με ύφος αυταρχικό: "Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι η θεσμοθέτηση των ΠΣΕ στα ΑΕΙ και ΤΕΙ προβλέπεται πλέον από το νόμο 2525 του '97 και η συμμόρφωση σε αυτόν αποτελεί γενική υποχρέωση και καθήκον πάντων ευρισκομένων εντός της ελληνικής επικρατείας, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 120 του Συντάγματος. Ιδίως δε της διοικήσεως και των εποπτευομένων ΝΠΔΔ, σύμφωνα με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της νομιμότητας". Πέρα από το ότι ο υπουργός δε δέχεται την απόφαση της Συγκλήτου, η οποία είναι η αρμόδια για να αποφασίσει, προδίδει και την ανησυχία της κυβέρνησης για την ογκούμενη αντίδραση από τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και τους σπουδαστές και φοιτητές ενάντια στα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής, που οδηγεί το υπουργείο να ρίξει τις μάσκες και να προχωρήσει πιεστικά για την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του, ο υπουργός Παιδείας επιμένει στην άρση της απόφασης της Συγκλήτου, τονίζοντας ότι "τα ΠΣΕ δεν είναι καινούρια τμήματα μέσα στο πανεπιστήμιο, αλλά προγράμματα σπουδών κατάρτισης σε προπτυχιακό επίπεδο, από υπάρχοντα τμήματα που έχουν την ευθύνη να χορηγήσουν πτυχίο, με σαφείς ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα υφιστάμενα προγράμματα σπουδών, για τα οποία δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου".

Για τη χρηματοδότηση των ΠΣΕ αναφέρει ότι "αυτή διασφαλίζεται από τα κονδύλια του Δεύτερου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και τον κρατικό προϋπολογισμό για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για τη βιωσιμότητά τους και καλύπτει τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό και τη διοικητική υποδομή των ΑΕΙ, που θα χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία τους", αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χρηματοδότηση θα σταματήσει και από ένα σημείο και μετά τα Ιδρύματα στα οποία λειτουργούν ΠΣΕ θα πρέπει να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα για τη χρηματοδότησή τους.

Σε ό,τι αφορά το χαρακτήρα που έχουν τα ΠΣΕ και τη σχέση τους με τη διά βίου κατάρτιση, ο υπουργός Παιδείας, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, τονίζει χαρακτηριστικά: "Πιστεύω ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να δώσουν την οφειλόμενη προτεραιότητα στην ανάγκη ανάπτυξης ευέλικτων προγραμμάτων, προσαρμοσμένων στις σύγχρονες προκλήσεις και στα διεθνή πρότυπα και που θα καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των πολιτών σε όλα τα στάδια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας".

ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Συσπείρωση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου και τη μη διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, απαίτησαν χτες το βράδυ το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους δρόμους του Πειραιά.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Θεόδ. Καϊράκης, ο οποίος έδωσε την υπόσχεση ότι οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στο πλευρό όσων αγωνίζονται για την ανατροπή του νόμου. Στη συνέχεια ο Παντελής Βαϊνάς, εκ μέρους των αδιορίστων εκπαιδευτικών, είπε ότι η εκπαιδευτική αυτή αντιμεταρρύθμιση ήρθε να σαρώσει ό,τι έμεινε από τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Επίσης, ότι με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ επιδιώκεται η αποσύνδεση κάθε επαγγελματικού δικαιώματος από το πτυχίο και ανοίγει τις πύλες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ο Χρ. Ρέππας, μέλος του συλλόγου δασκάλων - νηπιαγωγών Νίκαιας, ο Παντ. Καλαϊτζόγλου μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, ο οποίος είπε ότι οι γονείς θέλουν αξιοπρεπή εκπαιδευτικό, αξιοκρατικά επιλεγμένο και όχι χειραγωγημένο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Π. Κοσμής, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών πανεπιστημίου Πειραιά που κάλεσε όλους να συσπειρωθούν σε μέτωπο παιδείας. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας τα συνθήματα "δημόσιο σχολείο και όχι ιδιωτικό εφόδια και γνώσεις για όλο το λαό", "παιδεία ΔΕΚΟ Ολυμπιακή θέλουν να τα βγάλουν όλα στο σφυρί", "μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όχι στην παιδεία των περικοπών".

Στο Περιστέρι

Συγκέντρωση, πορεία και συμβολικό κλείσιμο της εισόδου του Περιστερίου στην Κολοκυνθού θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη οι φορείς που συγκροτούν το Μέτωπο Παιδείας Περιστερίου, διεκδικώντας την άμεση κατάργηση του νόμου 2525/97 για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, καθώς και επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου. Η συγκέντρωση είναι στην πλατεία Αγίου Αντωνίου στις 7 μ.μ.

Το τελευταίο 20ήμερο οι φορείς που συγκροτούν το Μέτωπο Παιδείας Περιστερίου πραγματοποίησαν μια σειρά από κινητοποιήσεις ενημέρωσης του λαού του Περιστερίου για τις επιπτώσεις που έχει για τα παιδιά της εργατικής τάξης ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 2525/97, που τα διώχνει από το λύκειο, αφού υψώνονται ολοένα και περισσότεροι φραγμοί στη μόρφωση. Επίσης, τους καλούν να συντονίσουν όλοι μαζί τα βήματά τους για να διεκδικήσουν από κοινού αναβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Το Μέτωπο Παιδείας Περιστερίου απαιτεί την άμεση κατάργηση του νόμου 2525/97, αναβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, ανέγερση σύγχρονων σχολείων, μείωση μαθητών ανά τμήμα, άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με επαναφορά της επετηρίδας, ενιαίο δημόσιο δωρεάν 12χρονο σχολείο.

ΤΡΙΠΟΛΗ
Αλληλεγγύη στους μαθητές που δικάζονται

Με συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια απαντά ο λαός της Τρίπολης, καταδικάζοντας τα φαινόμενα τρομοκρατίας και αυταρχισμού σε βάρος μαθητών που αντιστέκονται

Συλλαλητήριο σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τους διωκόμενους μαθητές του Πολυκλαδικού Λυκείου της Τρίπολης, που δικάζονται σήμερα, διοργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης, στην πλατεία Αρεως έξω από τα δικαστήρια στις 12 μ. Την επιτροπή απαρτίζουν εργαζόμενοι, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και φορείς της πόλης.

Οι μαθητές του Πολυκλαδικού Λυκείου προχώρησαν την περασμένη Κυριακή, 5 του Απρίλη, σε κατάληψη λόγω των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, υποδομής, κτιριακού, ελλιπούς πρόληψης και ενημέρωσης για τη μηνιγγίτιδα από την οποία είχαν και θύματα, αλλά και για το νόμο 2525 που διαλύει ό,τι απέμεινε από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, η Αστυνομία εισέβαλε στο χώρο του σχολείου, συνέλαβε οκτώ μαθητές, οι οποίοι κρατήθηκαν όλη νύχτα, προπηλακίστηκαν και ξυλοφορτώθηκαν και χτες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο. Η δίκη όμως αναβλήθηκε για σήμερα το μεσημέρι, λόγω της αγανάκτησης συμμαθητών και πολιτών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η Ασφάλεια της περιοχής και της τρομοκρατίας που ασκήθηκε σε βάρος των μαθητών.

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αλληλεγγύης καταγγέλλει τα κρούσματα τρομοκρατίας και αυταρχισμού σε βάρος μαθητών, τη σύλληψη, την κράτηση και προσαγωγή τους χτες στο Αυτόφωρο, τονίζοντας: "Η κυβέρνηση, αντί να επιλύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα της παιδείας, θορυβημένη από την ογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση, εντείνει τον αυταρχισμό της στέλνοντας στα δικαστήρια και στον εισαγγελέα εργαζόμενους, αγρότες, πολίτες, νεολαίους που αντιστέκονται, που δεν υποτάσσονται. Χρησιμοποιεί τα Σώματα Ασφαλείας και τις δικαστικές αρχές για να καταστείλει κάθε εστία αντίστασης, τη στιγμή που η δουλιά όλων αυτών είναι το κοινό έγκλημα και όχι η παρακολούθηση των συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων, οι συλλήψεις μαθητών, κ.ά.".

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης, τέλος, καλεί όλο το λαό της Τρίπολης να πάρει μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, καταγγέλλοντας την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στους μαθητές και δυναμώνοντας τους αγώνες τους ενάντια σε τέτοιου είδους φαινόμενα, που υπονομεύουν τη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες για δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Αγωνιστικές διαθέσεις στους καθηγητές

Σύσκεψη των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου πραγματοποιήθηκε προχτές, με στόχο το συντονισμό και την αγωνιστική δράση

Η αγωνιστική διάθεση των καθηγητών έγινε φανερή στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν, προχτές το βράδυ στα γραφεία της ΟΛΜΕ, οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου. Στη διάρκεια της σύσκεψης διερευνήθηκε ο τρόπος αντίδρασης των εκπαιδευτικών στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στη δημόσια δωρεάν παιδεία και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Από την προχτεσινή σύσκεψη δεν προέκυψε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, όμως οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση μετά τις διακοπές του Πάσχα και να πιέσουν το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε νέες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ έγκαιρα, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μάη, προκειμένου η αγανάκτηση των εκπαιδευτικών να εκφραστεί με κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή του νόμου 2525 και στη διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την τακτική της καλλιέργειας σύγχυσης και αποπροσανατολισμού στους καθηγητές. Μετά τη δήλωση του υφυπουργού Παιδείας ότι το υπουργείο Παιδείας "δεσμεύεται" ότι θα απορροφηθούν όλοι οι αναπληρωτές, οι οποίοι το Σεπτέμβρη του 1997 υπηρετούσαν ήδη για δύο χρόνια ως αναπληρωτές, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζεται ότι "εκτίμηση του υπουργείου είναι: οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί θα απορροφηθούν την επόμενη πενταετία αφ' ενός μεν από την επετηρίδα και αφ' ετέρου από το διαγωνισμό, όπως ορίζει ο νόμος 2525/97".

Κινητοποίηση φοιτητών και σπουδαστών

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο υπουργείο Παιδείας καλούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι σπουδαστές της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας μαζί με τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι φοιτητές και σπουδαστές των παραπάνω τμημάτων έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις των σχολών τους αντιδρώντας στη δημιουργία Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής. Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης έχουν ξεκινήσει από τις 23 Φλεβάρη κινητοποιήσεις και κατάληψη του Ιδρύματος αντιδρώντας στην ίδρυση και λειτουργία ΠΣΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ