ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Μάη 1998
Σελ. /48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αφισοκυνηγός" ο δήμαρχος Καλαμάτας

Συνεργεία του Δήμου ξήλωσαν τα πανό του ΚΚΕ, που καλούσαν σε αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική και υπεράσπιση του οχτάωρου. Τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της δημοτικής αρχής και των πολιτικών δυνάμεων που τη στηρίζουν, καταγγέλλει η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Σε πλήρη σύμπλευση με την αυταρχική κυβερνητική τακτική, η δημοτική αρχή του Δήμου Καλαμάτας προέβη προχτές σε μία ακόμη επίθεση κατά των δημοκρατικών ελευθεριών. Με εντολή της, συνεργεία του Δήμου ξήλωσαν τα πανό του ΚΚΕ, που καλούσαν σε αντίσταση και υπεράσπιση του οχτάωρου.

Προφανώς, το μήνυμα που περιείχαν τα πανό δεν ήταν αρεστό στην προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ δημοτική αρχή, η οποία, όχι απλά στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική που καταπατά εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα, αλλά επιπροσθέτως έχει επιδοθεί και άλλες φορές σε τέτοιες ενέργειες φίμωσηςμη αρεστών απόψεων. "Η ενέργεια αυτή στρέφεται ενάντια στο ΚΚΕ που φέτος γιορτάζει 80 χρόνια αγώνων και θυσιών και πρωτοπόρας δράσης για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, μαζί και του λαού της Μεσσηνίας", τονίζει χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Και συνεχίζει:"Στρέφεται ενάντια στην πάλη της εργατικής τάξης της χώρας, μαζί και της Καλαμάτας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της και την απόκρουση της επίθεσης Ευρωπαϊκής Ενωσης - κεφαλαίου - κυβέρνησης και συνοδοιπόρων κομμάτων και ηγεσιών. Στρέφεται ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού".

"Η φωνή του ΚΚΕ δε φιμώθηκε ούτε και στις πιο δύσκολες συνθήκες", τονίζει η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, στην ανακοίνωσή της. Και δηλώνει κατηγορηματικά: "Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο τέτοιες ενέργειες. Θα περιφρουρήσουμε το δικαίωμά μας να προβάλλουμε την πολιτική μας στο λαό και τη νεολαία της Καλαμάτας. Καταγγέλλουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της δημοτικής αρχής και των πολιτικών δυνάμεων που τη στηρίζουν".

Τέλος, η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Καλαμάτας, όσους υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική - πολιτική που στηρίζει με χέρια και με πόδια η δημοτική αρχή - να δυναμώσουν την πάλη τους και να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Ειδικά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, να τιμωρήσουν τους "αφισοκυνηγούς" και να ενισχύσουν το συνδυασμό του αγώνα, που υποστηρίζει το ΚΚΕ, για μια δημοτική αρχή μαχητική - αγωνιστική - διεκδικητική και όχι βαστάζο της κυβερνητικής πολιτικής.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Θύματα παιδιά και προσωπικό

Τα παιδιά δεν προλαβαίνουν καν να συνηθίσουν τους δασκάλους τους και τους αλλάζουν. Στις προσλήψεις έκτακτου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στους παιδικούς του σταθμούς, επιμένει ο Δήμος Αθηναίων, με τη συνηγορία - άμεση ή με ...επιφυλάξεις - και των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Πρόσφατα, ζήτησε την πρόσληψη 68 ακόμη εκτάκτων υπαλλήλων, μετά το αίτημα 223 ανάλογων προσλήψεων που είχε υποβάλει στην αρχή της χρονιάς, αν και καμιά πρόσληψη δεν έχει ακόμα εγκριθεί! Τις αποφάσεις καταψήφισε μόνο η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", καθώς, όπως είπε χτες σε συνάντηση με γονείς η εκπρόσωπος της παράταξης στο ΔΣ του Ιδρύματος, Βέρα Γιωτοπούλου,θύματά τους είναι τα τετράχρονα και πεντάχρονα παιδάκια, των οποίων, "όχι η εκπαίδευση αλλά, ούτε καν η εξοικείωση με το νέο περιβάλλον και η φύλαξή τους δεν εξασφαλίζεται, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού". Θύματα των επιλογών του δήμου, για απαρέγκλιτη εδώ και 3,5 χρόνια εφαρμογή και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που επιζητούν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, σημείωσε η Β. Γιωτοπούλου, είναι και οι ίδιοι οι υπάλληλοι που "εργάζονται ως απασχολήσιμοι, με τα δικαιώματά τους σε αμφισβήτηση, ξέροντας ότι θα απολυθούν μετά την πάροδο του οχταμήνου της σύμβασής τους για να αντικατασταθούν από τους επόμενους, τους οποίους περιμένει η ίδια τύχη". Σε αυτές τις συνθήκες είναι αστείο και να συζητήσουμε για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του προσωπικού, που επικαλείται κάθε τρεις και λίγο η διοίκηση του Δήμου και οι εκπρόσωποί της στο Ιδρυμα, για να εμφανίσει δήθεν παραγωγή έργου. Καθώς μάλιστα την ίδια ώρα στους 37 παιδικούς σταθμούς του Δήμου, όπου μαζί με το διοικητικό προσωπικό απασχολούνται 700 υπάλληλοι - μόνιμοι, έκτακτοι και συμβασιούχοι - οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού είναι μεγάλες.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι την προηγούμενη χρονιά η δικαιολογία της διοίκησης για την πρόσληψη εκτάκτων ήταν ότι το Βρεφοκομείο δεν είχε οργανισμό και κατά συνέπεια εικόνα του μόνιμου προσωπικού που απαιτούνταν. Πλέον και αφού καταρτίστηκε οργανισμός, η νέα δικαιολογία είναι ότι... εκ παραδρομής δεν προβλέφτηκαν οι συγκεκριμένες θέσεις στους πρόσφατους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Και η κοροϊδία συνεχίζεται!

"ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ"
Μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή για τον αθλητισμό

Μεγάλη εκδήλωση με θέμα "Διαμόρφωση πρότασης για τον Αθλητισμό" διοργανώνει η Επιτροπή Αθλητισμού της Δημοτικής Κίνησης "Πάτρα Μπροστά", μεθαύριο Κυριακή στις 10 π.μ. στο κλειστό γήπεδο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ (Περιβόλα). Θα μιλήσουν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής μπάσκετ Τάκης Πετρόπουλος και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής ποδοσφαίρου Χρήστος Τσίκας,ενώ θα χαιρετίσει ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Κοσιώνης.Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν ο προπονητής μπάσκετ Κώστας Πετρόπουλος,ο πρώην διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου και υποψήφιος νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Νικάκης,ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά Δημήτρης Μουρίκης,ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Μιχάλης Παρασκευόπουλος κ. ά.

Χτες σε συνέντευξη Τύπου η Επιτροπή Αθλητισμού της Κίνησης "Πάτρα Μπροστά" (αποτελείται από τον Τ. Πετρόπουλο,τον Χρ. Τσίκα,τον Μανώλη Κονδάκη,μέλος του ΔΣ του ΝΟΠ, τον Βαγγέλη Ξυγκάκη,μέλος του ΔΣ της "ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑΣ", τον Τάσο Παναγιωτόπουλο,προπονητή ποδοσφαίρου, και τον Νίκο Μακρή,μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και πρόεδρο της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών) παρουσίασε το θέμα της εκδήλωσης. Ο επικεφαλής της Κίνησης Παναγιώτης Κοσιώνης τόνισε πως οι προτάσεις της δεν απευθύνονται στην αθλητική ηγεσία, αλλά στον πατρινό λαό, τους ανθρώπους που ασχολούνται με το μαζικό αθλητισμό, τους εργαζόμενους, τις οικογένειες και τους πολιτιστικούς συλλόγους, επειδή η Κίνηση θεωρεί πως ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός είναι μορφή άσκησης κοινωνικής πολιτικής και αποτελεί ασπίδα για τη νεολαία απέναντι στον ξενόφερτο τρόπο ζωής και τη μάστιγα των ναρκωτικών.

Δραστηριότητες Δημοτικών Κινήσεων

Μενίδι: Τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα στηρίξει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, θα αναδείξει η "Πανδημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Μενιδίου" σε εκδήλωση που θα γίνει σήμερα Παρασκευή, στις 9.30 το βράδυ στο κέντρο "Χρυσό Ελάφι" (18ο χιλιόμετρο στη λεωφόρο Πάρνηθας).

Βριλήσσια: Η "Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Βριλησσίων" πραγματοποιεί εκδήλωση, σήμερα Παρασκευή, στις 9 το βράδυ στο κέντρο διασκέδασης "Ο Κυριάκος" (Λεωφόρος Πεντέλης και Κυθήρων).

Κερατσίνι: Με σύνθημα: "Είσαι νέος, πάρε θέση για όσα σε αφορούν", η Επιτροπή Νέων της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Κερατσινίου,καλεί τους νέους της πόλης, την Κυριακή 31 Μάη, στις 6 το απόγευμα στην καφετερία"Μελίρρυτο" (Τσαλδάρη και Λαμπράκη), να γνωριστούν με την Κίνηση, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα καυτά προβλήματα που τους απασχολούν. Στη συζήτηση θα παραβρεθεί η υποψήφια δήμαρχος και επικεφαλής της ΔΑΣ Ελένη Παπαδοπούλου.Την επόμενη μέρα, τη Δευτέρα 1 Ιούνη στις 7 μ.μ. η ΔΑΣ συγκαλεί Γενική Συνέλευση στο Δημοτικό Θέατρο Κερατσινίου (Μ. Ασίας και Παπαναστασίου), με θέμα: "Η προγραμματική μας διακήρυξη και ο συντονισμός δράσης της ΔΑΣ".

Χαλκίδα: Τη Δευτέρα 1 Ιούνη, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Εύβοιας", θα παρουσιάσει την προγραμματική της διακήρυξη καθώς και τον υποψήφιο Νομάρχη που θα στηρίξει. Η ΝΑΣ Εύβοιας απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης μπροστά στην επερχόμενη μάχη των Νομαρχιακών εκλογών και συμμετοχής για τη συγκρότηση αγωνιστικού και διεκδικητικού συνδυασμού νίκης, που θα μπει μπροστάρης στους αγώνες για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων και του λαού. Περιστέρι: Συγκέντρωση με θέμα: "Τα προβλήματα της Παιδείας και η νεολαία της πόλης μας", πραγματοποιεί η "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Περιστερίου" (ΔΑΣΠ), τη Δευτέρα 1η Ιούνη, στο θεατράκι (απέναντι από τον ΟΤΕ) στις 7 το απόγευμα. Εισηγητές θα είναι ο Θόδωρος Αυγέρος,δημοτικός σύμβουλος και ο Παναγιώτης Σοφός,υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου.

Ελευσίνα: Η γραμματεία της "Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας" καλεί τους φίλους και τα μέλη της σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 1 Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας. Η συγκέντρωση θα γίνει ώστε, μέσα από τη γόνιμη συζήτηση των θέσεων της Κίνησης να αποφασιστεί το τελικό κείμενο της διακήρυξης και να εκλεγεί ο υποψήφιος δήμαρχος, που θα στηρίξει η παράταξη στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Υμηττός: Τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, θα αναδείξει η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Υμηττού", σε σύσκεψη- ολομέλεια που θα γίνει τη Δευτέρα, 1η Ιούνη, στις 7.30 μμ., στα γραφεία της, στην οδό Αδραμυτίου 7.

Καλλιθέα: Εκδήλωση με θέμα: "Ρατσισμός και ξενοφοβία" πραγματοποιεί την ερχόμενη Δευτέρα η Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας (ΔΔΕ). Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Δαβάκη και θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Ελληνικής Διεθνούς Αλληλεγγύης, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος της ΔΔΕ Αρ. Αβραμίδης. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ηλιούπολη: Οι κατακτήσεις των εργαζομένων καθημερινά αφαιρούνται με διάφορους τρόπους από την κυβέρνηση και μπροστά σ' αυτή την κατάσταση η "Δημοκρατική Ενότητα Ηλιούπολης" καλεί το λαό της περιοχής σε συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη 3 Ιούνη στις 7.30 το απόγευμα στο Θεατρικό Εργαστήρι (Σοφ. Βενιζέλου και Πρωτόπαπα δίπλα στο Δημαρχείο).

Νέα Ιωνία

Η Γραμματεία της Κίνησης "Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία" προσκαλεί τους φίλους και τα μέλη της στη συγκέντρωση, που διοργανώνει τη Δευτέρα 1η Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, στον κινηματογράφο "Αστέρας" στη Νέα Ιωνία. Τα θέματα της συγκέντρωσης είναι η παρουσίαση της Εκλογικής Διακήρυξης και η ανάδειξη του υποψήφιου δημάρχου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ