Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Θύματα παιδιά και προσωπικό

Τα παιδιά δεν προλαβαίνουν καν να συνηθίσουν τους δασκάλους τους και τους αλλάζουν. Στις προσλήψεις έκτακτου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στους παιδικούς του σταθμούς, επιμένει ο Δήμος Αθηναίων, με τη συνηγορία - άμεση ή με ...επιφυλάξεις - και των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Πρόσφατα, ζήτησε την πρόσληψη 68 ακόμη εκτάκτων υπαλλήλων, μετά το αίτημα 223 ανάλογων προσλήψεων που είχε υποβάλει στην αρχή της χρονιάς, αν και καμιά πρόσληψη δεν έχει ακόμα εγκριθεί! Τις αποφάσεις καταψήφισε μόνο η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", καθώς, όπως είπε χτες σε συνάντηση με γονείς η εκπρόσωπος της παράταξης στο ΔΣ του Ιδρύματος, Βέρα Γιωτοπούλου,θύματά τους είναι τα τετράχρονα και πεντάχρονα παιδάκια, των οποίων, "όχι η εκπαίδευση αλλά, ούτε καν η εξοικείωση με το νέο περιβάλλον και η φύλαξή τους δεν εξασφαλίζεται, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού". Θύματα των επιλογών του δήμου, για απαρέγκλιτη εδώ και 3,5 χρόνια εφαρμογή και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που επιζητούν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, σημείωσε η Β. Γιωτοπούλου, είναι και οι ίδιοι οι υπάλληλοι που "εργάζονται ως απασχολήσιμοι, με τα δικαιώματά τους σε αμφισβήτηση, ξέροντας ότι θα απολυθούν μετά την πάροδο του οχταμήνου της σύμβασής τους για να αντικατασταθούν από τους επόμενους, τους οποίους περιμένει η ίδια τύχη". Σε αυτές τις συνθήκες είναι αστείο και να συζητήσουμε για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του προσωπικού, που επικαλείται κάθε τρεις και λίγο η διοίκηση του Δήμου και οι εκπρόσωποί της στο Ιδρυμα, για να εμφανίσει δήθεν παραγωγή έργου. Καθώς μάλιστα την ίδια ώρα στους 37 παιδικούς σταθμούς του Δήμου, όπου μαζί με το διοικητικό προσωπικό απασχολούνται 700 υπάλληλοι - μόνιμοι, έκτακτοι και συμβασιούχοι - οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού είναι μεγάλες.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι την προηγούμενη χρονιά η δικαιολογία της διοίκησης για την πρόσληψη εκτάκτων ήταν ότι το Βρεφοκομείο δεν είχε οργανισμό και κατά συνέπεια εικόνα του μόνιμου προσωπικού που απαιτούνταν. Πλέον και αφού καταρτίστηκε οργανισμός, η νέα δικαιολογία είναι ότι... εκ παραδρομής δεν προβλέφτηκαν οι συγκεκριμένες θέσεις στους πρόσφατους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Και η κοροϊδία συνεχίζεται!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ