Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η σωστή ενημέρωση προλαμβάνει το κάπνισμα

Αφιερωμένη στους νέους είναι φέτος η 31η Μάη, Παγκόσμια Μέρα κατά του Καπνίσματος, αλλά και στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια για τον έλεγχο της διαφήμισης των προϊόντων καπνού, όπως ανακοινώθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποίησε η Ελληνική Αντικαπνιστική Εταιρεία.

Πνευμονολόγοι, ογκολόγοι και καρδιολόγοι μίλησαν για τις καταστροφικές συνέπειες που προκαλεί το κάπνισμα στην υγεία, τόσο των ενεργητικών, όσο και των παθητικών καπνιστών, αλλά και για τις σοβαρές βλάβες που προκαλούνται στο έμβρυο κατά την κύηση. Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη, όσον αφορά τον αριθμό των καπνιστών και την τρίτη θέση στον κόσμο. Στη χώρα μας, πεθαίνουν 20.000 - 25.000 άνθρωποι κάθε χρόνο, από νοσήματα που προκαλούνται από το κάπνισμα.

"Οι απαγορεύσεις και οι αυστηρές ποινές δεν αποτελούν λύση", είπε ο πνευμονολόγος Π. Μπεχράκης, υπογραμμίζοντας πως "το περιεχόμενο ενός σύγχρονου αντικαπνιστικού αγώνα θα πρέπει να είναι η σωστή ενημέρωση και η ανάπτυξη προτύπων και αρχών υγιεινής διαβίωσης προς τους νέους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ