Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Διήμερη απεργία στα νοσοκομεία

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα απεργήσουν στις 3 και 4 Ιούνη

Με νέα απεργιακή κινητοποίηση απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά στους νέους περιορισμούς των αποδοχών τους, αλλά και στην επιμονή της κυβέρνησης να καλύψει με ποσοστά τις εφημερίες.

Η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), που έγινε χτες στο νοσοκομείο "Σωτηρία", αποφάσισε να κάνει σαρανταοχτάωρη απεργία στις 3 και 4 Ιούνη 1998. Στις 3 Ιούνη το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ μαζί με τις πενταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Υγείας στις 11 πμ.Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν την απόσυρση της ερμηνευτικής εγκυκλίου του νόμου για το Ιατρικό Μισθολόγιο, με την οποία υφίστανται σημαντικές μειώσεις των αποδοχών τους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο διακόπτεται η χορήγηση του νοσοκομειακού επιδόματος σε "περίπτωση απομάκρυνσης των δικαιούχων από τους χώρους για τους οποίους δικαιολογείται η καταβολή του για οποιοδήποτε λόγο, π. χ. κανονική, αναρρωτική, εκπαιδευτική άδεια, εκτός νοσοκομείων εσωτερικού, διαθεσιμότητα, αργία κλπ.".

Με άλλα λόγια οι νοσοκομειακοί γιατροί θα φύγουν για διακοπές με 130.000 - 170.000 δραχμές λιγότερα ανάλογα με το βαθμό που έχουν. Σύμφωνα με το νόμο για το Ιατρικό Μισθολόγιο το νοσοκομειακό επίδομα ορίζεται ως εξής: Διευθυντής: 170.000 δραχμές. Επιμελητής Α: 150.000 δραχμές. Επιμελητής Β: 130.000 δραχμές. Επιμελητής Γ και Ειδικευόμενος: 110.000 δραχμές.

Στην περίπτωση των διευθυντών της Α Ζώνης οι απώλειες υπερδιπλασιάζονται, καθώς εκτός απ' το νοσοκομειακό επίδομα, με την εφαρμογή της εγκυκλίου θα χάσουν και τις 250.000 που προβλέπει ο νόμος για το ΙΜ αντί της αποζημίωσης των εφημεριών (ενεργούς και ετοιμότητας).

Η ΕΙΝΑΠ ζητά απ' το υπουργείο την έγκριση των εφημεριών που καταρτίζουν τα επιστημονικά τμήματα και οι επιστημονικές επιτροπές σε συνεργασία με τα Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομείων.

Στις 4.6.1998 θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου "Σωτηρία", ώρα 11 πμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ