Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν ειδοποιήθηκε το ΚΕΘΕΑ

Διευκρινιστική επιστολή του Κέντρου προς το "Ρ" για την ακρόαση των θεραπευτικών κοινοτήτων από τη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τα Ναρκωτικά

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) με επιστολή του στο "Ρ" διευκρινίζει ότι δεν κλήθηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, όπου είχαν προσκληθεί οι εκπρόσωποι των θεραπευτικών κοινοτήτων.

Την επιστολή προς το "Ρ" την υπογράφει το "Τμήμα ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ" και έχει ως εξής:

"Κύριε Διευθυντά,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας σας ότι κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τα Ναρκωτικά αναφέρθηκε ότι είχαν προσκληθεί να παρευρεθούν οι εκπρόσωποι του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ουδέποτε λάβαμε κάποια σχετική ειδοποίηση. Για την καλύτερη ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την είδηση αυτή".

Σημείωση του "Ρ": Χτες γράψαμε ότι "στην Επιτροπή της Βουλής πήγαν χτες (σ. σ. προχτές) εκπρόσωποι μόνο της Μονάδας "18 Ανω", ενώ - όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή - δεν παραβρέθηκαν, αν και είχαν προσκληθεί, και εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ".

Η αναφορά μας προέκυψε απ' την απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Κ. Στεφανής σε διαμαρτυρία του βουλευτή Β. Βλασσόπουλου γιατί δε βρίσκεται εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ. Επίσης αναφέρθηκε ότι είχε προσκληθεί και η θεραπευτική κοινότητα απ' τη Θεσσαλονίκη, αλλά ο εκπρόσωπός της δεν μπόρεσε να έρθει γιατί δεν πέταξε το αεροπλάνο λόγω της προχτεσινή απεργίας.

Ο "Ρ" δεν είχε κανένα λόγο να μην πιστέψει την απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής σε ένα εύλογο ερώτημα. Επίσης δεν έχει κανένα λόγο να μην πιστέψει και τη διευκρίνιση του ΚΕΘΕΑ.

Πιθανές παραλείψεις που οδήγησαν στη μη παρουσία του ΚΕΘΕΑ στην ακρόαση ας διευκρινιστούν μεταξύ του ΚΕΘΕΑ και της Διακομματικής και ο "Ρ" θα είναι - όπως πάντα - ανοιχτός να παρουσιάσει τις διευκρινίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ