Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Κακοδιαχείριση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση κατηγορεί τη δημοτική αρχή ο Σύλλογος των υπαλλήλων του δήμου. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι ο δήμος κρατάει τις δόσεις για δάνεια εργαζομένων από το μισθό τους, δεν αποδίδει όμως τα χρήματα στα Ταμεία που έχουν χορηγήσει τα δάνεια και αυτά με τη σειρά τους απειλούν τους εργαζόμενους ότι θα προβούν σε κατασχέσεις!

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν αποδίδονται κανονικά οι κρατήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και στη ΔΟΥ και πως ο δήμος χρωστάει από το 1997 τις εισφορές των εργαζομένων στο ΤΥΔΚΥ, στο ΤΑΔΚΥ και στο ΤΣΗΜΕΛΕ. Επιπλέον, η διοίκηση του δήμου δεν αποδίδει τις κρατήσεις των εργαζομένων για δάνεια, με αποτέλεσμα τα Ταμεία να στέλνουν έγγραφα στους εργαζόμενους για κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας τους. Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία και την απόδοση κάθε μήνα των κρατήσεων των εργαζομένων για δάνεια.

Ακόμα, επισημαίνουν την απελπιστική κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας, αφού ο δήμαρχος κατάργησε τον εκλεγμένο από το υπηρεσιακό συμβούλιο προϊστάμενο καθαριότητας και τον διευθυντή και ανέλαβε ο ίδιος τη διοίκηση του τομέα. Ετσι ενώ τα τέλη καθαριότητας στη Νέα Σμύρνη έχουν αυξηθεί κατά 40% την τελευταία τριετία, η πόλη υποφέρει από τη μη ικανοποιητική παροχή αυτών των υπηρεσιών.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει ο επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γ. Κωνσταντινίδης,ο οποίος μιλώντας στο "Ρ" χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των εργαζομένων και τους καλεί να συνεχίσουν τον αγώνα για την επίλυση όλων των προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ