Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αφισοκυνηγός" ο δήμαρχος Καλαμάτας

Συνεργεία του Δήμου ξήλωσαν τα πανό του ΚΚΕ, που καλούσαν σε αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική και υπεράσπιση του οχτάωρου. Τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της δημοτικής αρχής και των πολιτικών δυνάμεων που τη στηρίζουν, καταγγέλλει η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Σε πλήρη σύμπλευση με την αυταρχική κυβερνητική τακτική, η δημοτική αρχή του Δήμου Καλαμάτας προέβη προχτές σε μία ακόμη επίθεση κατά των δημοκρατικών ελευθεριών. Με εντολή της, συνεργεία του Δήμου ξήλωσαν τα πανό του ΚΚΕ, που καλούσαν σε αντίσταση και υπεράσπιση του οχτάωρου.

Προφανώς, το μήνυμα που περιείχαν τα πανό δεν ήταν αρεστό στην προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ δημοτική αρχή, η οποία, όχι απλά στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική που καταπατά εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα, αλλά επιπροσθέτως έχει επιδοθεί και άλλες φορές σε τέτοιες ενέργειες φίμωσηςμη αρεστών απόψεων. "Η ενέργεια αυτή στρέφεται ενάντια στο ΚΚΕ που φέτος γιορτάζει 80 χρόνια αγώνων και θυσιών και πρωτοπόρας δράσης για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, μαζί και του λαού της Μεσσηνίας", τονίζει χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Και συνεχίζει:"Στρέφεται ενάντια στην πάλη της εργατικής τάξης της χώρας, μαζί και της Καλαμάτας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της και την απόκρουση της επίθεσης Ευρωπαϊκής Ενωσης - κεφαλαίου - κυβέρνησης και συνοδοιπόρων κομμάτων και ηγεσιών. Στρέφεται ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού".

"Η φωνή του ΚΚΕ δε φιμώθηκε ούτε και στις πιο δύσκολες συνθήκες", τονίζει η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, στην ανακοίνωσή της. Και δηλώνει κατηγορηματικά: "Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο τέτοιες ενέργειες. Θα περιφρουρήσουμε το δικαίωμά μας να προβάλλουμε την πολιτική μας στο λαό και τη νεολαία της Καλαμάτας. Καταγγέλλουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της δημοτικής αρχής και των πολιτικών δυνάμεων που τη στηρίζουν".

Τέλος, η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Καλαμάτας, όσους υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική - πολιτική που στηρίζει με χέρια και με πόδια η δημοτική αρχή - να δυναμώσουν την πάλη τους και να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Ειδικά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, να τιμωρήσουν τους "αφισοκυνηγούς" και να ενισχύσουν το συνδυασμό του αγώνα, που υποστηρίζει το ΚΚΕ, για μια δημοτική αρχή μαχητική - αγωνιστική - διεκδικητική και όχι βαστάζο της κυβερνητικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ