Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
1Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Βήμα έκφρασης και ανταλλαγής εμπειριών

Στο χώρο του Πολυτεχνείου αύριο και μεθαύριο οι εκδηλώσεις

Σε χώρο ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών όλων των σπουδαστών των ιδιωτικών σχολών, βήμα έκφρασης για όλους τους νέους, αλλά και αφορμή για να έρθουν σε επαφή σπουδαστές και εργαζόμενοι στη βάση των κοινών αιτημάτων, φιλοδοξεί να γίνει το 1ο Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών και θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο Κυριακή, από τις 6 μ.μ. στο χώρο του Πολυτεχνείου. Το Φεστιβάλ αποτελεί την πρώτη απόπειρα δημιουργίας ενός θεσμού πολιτιστικής και πολιτικής πρότασης. Αποτελεί την αντιπρόταση του Συλλόγου για τον πολιτισμό, τη μόρφωση, τη ζωή.

Το Φεστιβάλ των σπουδαστών θα περιλαμβάνει συζητήσεις για θέματα που απασχολούν σήμερα τη νεολαία, συναυλίες με ερασιτεχνικά συγκροτήματα που θα παίζουν ροκ και ρεμπέτικα τραγούδια, εκθέσεις βιβλίου και ζωγραφικής, στέκια καλλιτεχνικής δημιουργίας, αφιερώματα στα 100 χρόνια του Μπρεχτ, αλλά και φαγοπότι, που θα ετοιμάσουν οι ίδιοι οι σπουδαστές σχολών μαγειρικής ελληνικής κουζίνας. Αύριο Σάββατο η συζήτηση που έχει προγραμματιστεί έχει θέμα τη "Νεανική Δράση για την Ειρήνη", και την Κυριακή έχει θέμα: "Ο Σύλλογος παλεύει για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση".

Οι χιλιάδες σπουδαστές που ξέρουν τους σκοπούς του Συλλόγου, όσοι βιώνουν τα αδιέξοδα και τις "ιλουστρασιόν" υποσχέσεις της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όσοι εξοργίζονται από την εκμετάλλευση της ανάγκης για γνώση και δουλιά, βάζουν τα θεμέλια με το 1ο Φεστιβάλ, για μια μαχητικότερη και μαζικότερη αντεπίθεση τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Ο νέος χρόνος θα βρει τους σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών πιο δυνατούς, πιο αποφασισμένους, με αντιπρόταση και συμμάχους όλο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα, για αγώνα κόντρα στην επιδείνωση της κατάστασης στις εργασιακές σχέσεις με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και τη μερική απασχόληση, στην αυξανόμενη ανεργία, στη συντηρητική λαίλαπα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και στις συζητήσεις για την αύξηση των διδάκτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ