Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση;

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Για το θέμα των καταστροφών στις αγροτικές καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση της περασμένης Τρίτης στο νομό Λάρισας, άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος Βαγγέλης Μπούτας, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, χιλιάδες γεωργοί του νομού Λάρισας έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση, αφού η χαλαζόπτωση προκάλεσε σοβαρές καταστροφές στις καλλιέργειές τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η ζημιά έφτασε το 100%. Οι κοινότητες που επλήγησαν είναι αυτές του Μελισσοχωρίου, του Πλατυκάμπου, της Γλαύκης, της Μελιάς, των Νειαμάτων και του Καστρίου Αγιάς, στις οποίες οι καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, τεύτλων, σιτηρών, οπωροκηπευτικών κ.ά. αποτελούν το αποκλειστικό εισόδημα των κατοίκων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, για να γίνει άμεσα εκτίμηση και καταγραφή των καταστροφών και να αποζημιωθούν γρήγορα οι αγρότες κατά 100% στο σύνολο των καταστροφών, χωρίς τις συνηθισμένες καθυστερήσεις, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν. Επίσης, ζητούν να παρθούν μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας, αλλά και να παγώσουν τα χρέη των πληγέντων παραγωγών στις τράπεζες και να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού.

Με άλλη Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ, θέτουν το θέμα των καταστροφών που προξένησε η ανεμοθύελλα και οι πλημμύρες στις 9 και 10 Μάη, στις παρακάρλιες περιοχές της Μαγνησίας.

Οπως επισημαίνουν, η κατάσταση των παραγωγών σ' αυτές τις περιοχές είναι απελπιστική, αφού οι πλημμύρες κατέστρεψαν τη βαμβακοπαραγωγή, τα σιτηρά, τα τεύτλα, τις κηπευτικές καλλιέργειες και τις δεντροφυτείες. Ιδιαίτερα στην περιοχή της κοινότητας Καναλίων, όπου οι πλημμύρες ήρθαν να αποτελειώσουν ό,τι άφησε ο φετινός παγετός, δημιουργώντας τρομερά προβλήματα επιβίωσης στους κατοίκους.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση, για την κάλυψη των καλλιεργητικών εξόδων των πληγέντων αγροτών και για τη στήριξη του εισοδήματός τους, ώστε να είναι σε θέση να ξανακαλλιεργήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ