Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΕ
Κλείνει και το θεσσαλικό δίκτυο

Στο κλείσιμο του θεσσαλικού δικτύου του ΟΣΕ προχωρά το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, σε εφαρμογή του σχεδίου της για τη συρρίκνωση των ελληνικών σιδηροδρόμων και το ξεπούλημα των κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Οργανισμού στους ιδιώτες. Παράλληλα, με εντολή της κυβέρνησης, η διοίκηση του ΟΣΕ επιταχύνει τις διαδικασίες για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με προοπτική το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΟΣΕ να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τις αρχές Ιούλη.

Οσον αφορά το κλείσιμο του θεσσαλικού δικτύου, οι αρμόδιοι του ΟΣΕ ισχυρίζονται ότι γίνεται για τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής και ότι θα επαναλειτουργήσει μετά από 18 μήνες περίπου, που, όπως υποστηρίζουν, θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα. Να σημειωθεί, πάντως, ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), που είναι ο διά νόμου τεχνικός σύμβουλος του κράτους, έχει επισημάνει ότι τα έργα εκσυγχρονισμού του θεσσαλικού δικτύου μπορούν να εκτελούνται παράλληλα, χωρίς να σταματήσει η λειτουργία του δικτύου. Επ' αυτού, ο ισχυρισμός της διοίκησης του ΟΣΕ είναι ότι η λύση αυτή είναι ασύμφορη οικονομικά, γιατί θα αυξήσει το κόστος των έργων. Οσον αφορά την τύχη των σιδηροδρομικών που εργάζονται στο θεσσαλικό δίκτυο, η διοίκηση του ΟΣΕ υποστηρίζει ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά μεταθέσεις σε "γειτονικά δίκτυα" ή όπου αλλού "υπάρχουν ανάγκες"!

Ο Σωτ. Ραυτόπουλος,αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και εκπρόσωπος της ΔΕΣΚ - Σ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), υπογραμμίζει ότι για τους σιδηροδρομικούς είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι το κυβερνητικό τρίπτυχο για τον ΟΣΕ περιλαμβάνει: Τη δραστική συρρίκνωση του δικτύου και ξεπούλημα των κερδοφόρων δραστηριοτήτων στους ιδιώτες, τη μείωση του προσωπικού και των αποδοχών του και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Στηλιτεύει τη στάση της πλειοψηφίας στην ηγεσία της ΠΟΣ, που συμμετέχει στο διάλογο - απάτη επί ειλημμένων αποφάσεων και τονίζει ότι, απέναντι στο ...μονόδρομο της κυβέρνησης, οι σιδηροδρομικοί έχουν μια και μόνη επιλογή: Να αντιτάξουν το δικό τους μονόδρομο, του ενωμένου και συντονισμένου αγώνα, με στόχο την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί όλους τους εργαζόμενους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλιάς, όπως έγινε στην Καλαμάτα. Αυτή είναι η θέση της ΔΕΣΚ - Σ και προς αυτήν την κατεύθυνση δραστηριοποιούνται ήδη τα στελέχη της παράταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ