Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παιχνίδια με την ΚΟΣΜΟΤΕ

Συνεχίζεται ο θόρυβος για την πώληση μετοχών της νορβηγικής ΤΕΛΕΝΟΡ σε ελληνική εταιρία. Παρέμβαση τεσσάρων συνδικαλιστικών παρατάξεων εργαζομένων στον ΟΤΕ. Ζητούν να περάσει η ΚΟΣΜΟΤΕ κατά 100% στον ΟΤΕ

Το αίτημα για επαναφορά της ΚΟΣΜΟΤΕ κατά 100% στον ΟΤΕ, με την εξαγορά του 30%, που κατέχει η νορβηγική εταιρία ΤΕΛΕΝΟΡ, διατυπώνουν όλες - πλην ΠΑΣΚΕ - οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των εργαζομένων στον Οργανισμό, ενώ δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος για τις διαπραγματεύσεις της νορβηγικής πλευράς με ελληνική ιδιωτική εταιρία, προκειμένου να πωλήσει ένα μέρος των μετοχών, όπως τουλάχιστον δήλωνε προχτές ο εκπρόσωπος της εταιρίας στο Οσλο. Χτες πάντως, ο επικεφαλής της ΤΕΛΕΝΟΡ στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση της εταιρίας, σημειώνει ότι η εταιρία του δε σχεδιάζει την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι κινήσεις της ΤΕΛΕΝΟΡ αφορούν τη μεταβίβαση μετοχών της σε θυγατρική της που δραστηριοποιείται στη χώρα μας.

Με ανοιχτή επιστολή τους προς την ΟΜΕ - ΟΤΕ, οι τέσσερις παρατάξεις, ΕΣΚ,ΔΑΚΕ,"Αγωνιστική Συνεργασία" και ΑΣΕ,καταγγέλλουν τη στάση της κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΟΤΕ στο θέμα της κινητής τηλεφωνίας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να σιωπήσουν μπροστά στις απαράδεκτες εξελίξεις στο χώρο της ΚΟΣΜΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν τη Διοίκηση για απαράδεκτη διαχείριση σε σχέση με τις προεγγραφές και εγγραφές των συνδρομητών που αποβαίνει υπέρ των εταιριών - προμηθευτών (providers) και καταρρακώνει τον ΟΤΕ στα μάτια του κόσμου. Γι' αυτό απαιτούν:

- Να ξεκαθαριστούν οι εμπορικοί στόχοι και να μάθει ο ελληνικός λαός πότε θα μπορεί να πάρει κινητό από τον ΟΤΕ.

- Η χορήγηση κινητών να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια.

- Να ζητηθούν ποινικές ευθύνες από το ΔΣ της εταιρίας, αλλά και από τον προηγούμενο διευθύνοντα σύμβουλο, που κατασπατάλησε δισεκατομμύρια και έφυγε με "προίκα".

- Να καταγγελθούν και να λυθούν οι συμβάσεις με τους providers και, τέλος, ο ΟΤΕ να εξαγοράσει τις μετοχές της ΤΕΛΕΝΟΡ, επαναφέροντας την ΚΟΣΜΟΤΕ στον κορμό του.

Παράλληλα, οι παρατάξεις ζητούν από τους αρμόδιους του ΟΤΕ να δώσουν εξηγήσεις για το πώς χάθηκε ο πρόσφατος διαγωνισμός της Εθνικής Τράπεζας που είχε προκηρύξει για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων της. Σημειώνεται ότι η επιτροπή αξιολόγησης έκρινε πέμπτη την προσφορά του Οργανισμού, προκρίνοντας την εταιρία "Σπέις", ενώ ο ΟΤΕ είναι σύμβουλος τηλεπικοινωνιών της εν λόγω τράπεζας. Στην ανοιχτή επιστολή απαιτείται από τους αρμόδιους ν' απαντήσουν, για το αν ο ΟΤΕ διεκδίκησε τη σωστή αξιολόγηση της προσφοράς του, αν θα λογοδοτήσουν κάποιοι για τα διαφυγόντα κέρδη και αφήνονται αιχμές για "συμφέροντα που παίζονται" και "συμμάχους" που ανταγωνίζονται τον Οργανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ