Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολίγον Αριστοφανικά...

Τις περισσότερες φορές τα Δελτία Ειδήσεων των Τηλεοράσεων είναι από άθλια μέχρι εμετικά! Εξοργίζουν με την επιλογή και ανάλογη προβολή των διαφόρων ειδήσεων.

Θα επισημάνω συγκεκριμένο δελτίο για αναφορά, χωρίς να σημαίνει τούτο ότι τα άλλα είναι καλύτερα. Απλώς για να γίνει σαφής αναφορά.

Κάποιο μοντέλο λέει, λιποθύμησε... Και δώστου αναλύσεις και έρευνες και ψάξιμο για τα αίτια!... Ερωτας; Βαρβιτουρικά; Επαγγελματικό τέχνασμα;

Και να σου ο "επαϊων" (!) να αποφαίνεται και να ερμηνεύει με εμβρίθεια χιλίων πιθήκων τα πιθανά, τα ενδεχόμενα, τα ίσως και τα μπορεί!..

Σίριαλ ολόκληρο για τη λιποθυμιά του μανεκέν! 2 - 3 ολόκληρα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου για του "κώλου τα εννιάμερα"! Για θέματα πράγματι συγκλονιστικά: ή απόλυτη σιγή ή ελάχιστα δευτερόλεπτα!

Φίλοι αναγνώστες, ζούμε σε κόσμο σχιζοφρένειας. Μας δουλεύουν οι συντάκτες και παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων της σκουπιδοφόρας τηλεόρασης! Νομίζει κανείς πως δεν κατοικούν σ' αυτή τη Γη, δεν έχουν επίγνωση των κοινωνικών προβλημάτων και ασχολούνται με θέματα ανόητα και εξοργιστικά! Αλλά φυσικά, οι πρώτοι που φταίμε είμαστε εμείς που καθόμαστε και τα βλέπουμε. Αυτοί μας θεωρούν, προφανώς, "νούμερα". Και εμείς με τη στάση μας δείχνουμε ότι αποδεχόμαστε, ή τουλάχιστον ανεχόμαστε, τη μεταχείριση που μας κάνουν. Αλλά με αυτή τη συμπεριφορά μας, έχετε σκεφτεί πού θα φτάσει η κατάσταση; Μπορείτε να προβλέψετε τι θα γίνει στο απώτερο μέλλον χωρίς δική μας αντίδραση; Πού θα φτάσει η κόπρος της TV: Θα είναι τόση που τύφλα να 'χει αυτή του Αυγείου που χρειάστηκαν ποτάμια για να την καθαρίσει ο Ηρακλής! Πού θα μας οδηγήσουν τα ηλίθια κατασκευάσματα της κ. Τάδε; Τι άλλο θα μας σερβίρει ο παντογνώστης ιεραπόστολος κ. Δείνα; Ποια σωτήρια τεχνάσματα θα σκαρώσει η κ. Ευδαίμων; Αλλά και άλλοι υπάρχουν, δυστυχώς! Τι μεγαλείο!

Είναι βέβαιον, διότι ο τόπος είναι "εύολβος εις παραγωγήν ριγάνεως" αλλά και κολοκυθών. Οπότε υπέροχον το κράμα: κολοκύθια μετά ριγάνεως! Είπα, όμως, ολίγον Αριστοφανικά. Πρέπει να ανασκουμπωθούμε. Να τους προγκήξουμε μετά βδελυγμίας! Φυσικά, γνωρίζουν - γνωρίζουν πολύ καλά - το ψώνιο όλων μας να προβάλουμε τη μούρη μας στο γυαλί. Γι' αυτό μας προκαλούν και μας παρασύρουν προς το λημέρι τους! Αυτοί είναι οι Νταβέληδες της ενημέρωσης. "Καβάλα πάν' στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε! Καβάλα παίρνουν αντίδωρο απ' του παπά το χέρι"! Ετσι ακριβώς που το λέει το δημοτικό μας άσμα!

Αρπάζουν, λοιπόν, το μαρκούτσι στο χέρι και "αστράφτουν και βροντούν"! Προβάλλουν ό,τι και όπως θέλουν. Αυτοί κρίνουν, αυτοί αποφασίζουν, αυτοί δικάζουν, αυτοί καταδικάζουν! Λίγο πράγμα είναι να είσαι ένας Νταβέλης της TV;

Φίλοι, που διαβάζετε αυτά τα Αριστοφάνεια, μην εκπλήσσεστε! Στην Μπανανία όλα τα εύοσμα άνθη ευδοκιμούν και όλα τα ευπειθή ορνίθια τα καταναλώνουν! Ποιος φταίει περισσότερο; Αν τα εύοσμα άνθη δεν καταναλώνονταν, θα καλλιεργούνταν; Για σκεφτείτε και αποφασίστε οριστικά και αμετάκλητα να γυρίσετε την πλάτη σας στην TV. Και θα δείτε πόσο καλά θα νιώθετε! Ελεος! Δεν τους βαρεθήκατε; Δεν τους σιχαθήκατε όλους; Μας υποτιμούν! Μας γελοιοποιούν. Εμπορεύονται την αγωνία, την ευπιστία και την ανοχή μας. Γι' αυτό γυρίστε τους την πλάτη, πάρτε κάποιο αξιόλογο βιβλίο και διαβάστε. Βάλτε μουσική - όποια εσείς θέλετε - και ακούστε. Χωρίς TV των γελοιοτήτων, χωρίς Τύπο των κουπονιών για αρώματα και φριτέζες! Δεν έχουν τα ΜΜΕ μεγαλύτερη δύναμη από εμάς. Εμείς τους δίνουμε την οποιαδήποτε δύναμη. Και επειδή δεν έχουν όρια στον κατήφορό τους, έχουμε το χρέος και τη δύναμη να τα πειθαναγκάσουμε να μάθουν να σέβονται τους καημούς και τα προβλήματά μας. Εάν το θελήσουμε, θα το μπορέσουμε. Τα ΜΜΕ υπάρχουν, όταν υπάρχουμε εμείς. Χωρίς εμάς εξαφανίζονται. Απόφαση χρειάζεται. Μπορείτε! Θέλετε, όμως; Αν δε θελήσετε τώρα, πάντως, αύριο δε θα είναι το ίδιο εύκολο. Το γοργόν και χάρη έχει. Αποφασίστε το. Για να απαλλαχτούμε από την υποκουλτούρα!... Από τον βόρβορο της αθλιότητας των ΜΜ Αποβλάκωσης!

Γιάννης Σ. ΚΩΤΣΑΔΑΜ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ