Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα στα σχολεία της Μαγνησίας

Ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ Ν. Γκατζή και Αχ. Κανταρτζή

Διπλή βάρδια, καθηγητές σε χρέη... γραμματέα, έλλειψη φυλάκων και αύλιων χώρων είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Γυμνάσια και Λύκεια στο Νομό Μαγνησίας. Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Αχ. Κανταρτζής τον καλούν να δηλώσει τι μέτρα θα πάρει, προκειμένου να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα.

Οπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, αρκετά σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου λειτουργούν πρωί - απόγευμα, λόγω έλλειψης διδακτηρίων. Τα περισσότερα δε Γυμνάσια και Λύκεια δεν έχουν γραμματέα και η δουλιά αναγκαστικά βγαίνει από τους καθηγητές σε βάρος του εκπαιδευτικού τους έργου και των μαθητών. Παράλληλα, δεν υπάρχουν φύλακες, με τις γνωστές συνέπειες. Οι βουλευτές αναφέρονται ειδικά στο νέο συγκρότημα του Μουρτζούκου, όπου στεγάζονται δύο Γυμνάσια και δύο Λύκεια, με περίπου 1.250 μαθητές και δεν έχουν τον απαραίτητο αύλιο χώρο.

Με άλλη ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Αχ. Κανταρτζής ρωτούν, γιατί δε δόθηκε ως τώρα η πίστωση για την ανακαίνιση του δημοτικού σχολείου Σούρπης Μαγνησίας που αποτελεί, όπως τονίζουν, ένα κόσμημα για την περιοχή.

Το παραπάνω σχολείο χτίστηκε τη δεκαετία του '30 από τον Συγγρό και έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακό. Δυστυχώς, όμως, από την αδιαφορία των υπευθύνων βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και ο όροφος είναι σφραγισμένος, αφού κρίθηκε ακατάλληλος να στεγάσει μαθητές. Εγινε μελέτη ανακαίνισης προϋπολογισμού 30 εκατομ. δρχ. αλλά μέχρι σήμερα δε δόθηκε καμία πίστωση. Οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν επίσης ότι οι χώροι υγιεινής είναι σε πρωτόγονη κατάσταση με κινδύνους για την υγεία των μαθητών και των δασκάλων και ρωτούν τον υπουργό Παιδείας, γιατί δε δόθηκε ως τώρα η ανάλογη πίστωση για την ανακαίνιση του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου και τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για άμεση χρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ