Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εξωφρενικές αξιώσεις των απογόνων των ιδιοκτητών

Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" Κέρκυρας καταγγέλλει την υπονομευτική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των διορισμένων από αυτές διοικήσεων του Ψυχιατρείου

Την επιχείρηση εκμετάλλευσης της περιουσίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) Κέρκυρας.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΑΣ, το ελληνικό δημόσιο οδηγείται σε δίκη από τους απογόνους των πρώην ιδιοκτητών του οικοπέδου, 42 στρεμμάτων στο Κεφαλομάντουκο, που ανήκει εδώ και πολλά χρόνια στο Ψυχιατρείο. Το επιχείρημα των διεκδικητών είναι ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο δεν αξιοποιήθηκε για τους λόγους που απαλλοτριώθηκε, δηλαδή για Φθισιατρείο.

Παράλληλα στα πλαίσια της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, που αποσκοπούσε στην αποασυλοποίηση των ασθενών και στην επανένταξή τους στην κοινωνία είχαν κατατεθεί ολοκληρωμένες προτάσεις για την κατασκευή μονάδας αποκατάστασης, ξενώνα μακράς παραμονής, αγροτικού συνεταιρισμού, εργαστηρίου κοπτικής - ραπτικής διετούς πιλοτικής λειτουργίας, στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

Από αυτές τις προτάσεις καμία δεν υλοποιήθηκε, εξαιτίας της υπονομευτικής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των διορισμένων από αυτές διοικήσεων του Ψυχιατρείου. Αντίθετα σπατάλησαν περίπου δύο δισ. δραχμές για κακής ποιότητας έργα, προκειμένου να παρουσιάσουν μία ακόμα βιτρίνα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Ιδιαίτερη ευθύνη, επισημαίνει η ΝΑΣ, για την εκτροπή των σκοπών της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης έχουν ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Ράλλης και ο πρόεδρος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κέρκυρας Κ. Αλεξανδρόπουλος.

Η μόνη λύση για να σωθεί το οικόπεδο είναι να υλοποιηθούν οι προτάσεις που υπάρχουν, αλλά και να γίνουν απαραίτητα προγράμματα με χρησιμοποίηση μέρους του υπάρχοντος χρηματικού αποθεματικού του Ψυχιατρείου. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι το υπουργείο Υγείας να χορηγήσει άμεσα άδεια σκοπιμότητας. Διαφορετικά η ευθύνη για την απώλεια του οικοπέδου θα βαρύνει την κυβέρνηση, τη ΝΔ και τα τοπικά στελέχη τους.

Τέλος, η ΝΑΣ Κέρκυρας καλεί τον κερκυραϊκό λαό και τους φορείς του να παλέψουν για να μη χαθεί το συγκεκριμένο οικόπεδο που μπορεί να αξιοποιηθεί και για άλλες κοινωφελείς χρήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θολό το τοπίο στον τομέα της Ψυχικής Υγείας (2004-02-18 00:00:00.0)
Οδυνηρή κατάληξη των κυβερνητικών αδιεξόδων (2002-07-25 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις νομαρχιακών παρατάξεων (2002-04-24 00:00:00.0)
Σε ακινησία η μεταρρύθμιση (2001-02-11 00:00:00.0)
Περί της ..."Ψυχαργούς" (1998-06-06 00:00:00.0)
Μετέωρο το βήμα της μεταρρύθμισης (1996-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ