Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ψηφοδέλτιο αντίστασης και αγώνα

Την Κυριακή γίνονται οι εκλογές στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών

Τρεις συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο των τυφλών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ), που θα γίνουν την προσεχή Κυριακή (31.5.1998), όμως η αγωνιστική προοπτική για τον ΠΣΤ διασφαλίζεται με την υπερψήφιση του συνδυασμού Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση - Συνεργαζόμενοι (ΕΣΚ - Σ).Οι εκλογές θα γίνουν στην έδρα του Συνδέσμου, Βερανζέρου 31 - Αθήνα, καθώς και στις έδρες των τοπικών Ενώσεων της επαρχίας. Εκτός απ' την ΕΣΚ - Σ παίρνουν μέρος οι παρατάξεις Πλατιά Δημοκρατική Συνεργασία (ΠΔΣ) και η Νέα Προοπτική (ΝΕ. Π).

Οι εκλογές της Κυριακής, όπως υπογραμμίζουν στελέχη της ΕΣΚ - Σ, είναι οι πιο κρίσιμες από όσες έχουν γίνει μέχρι τώρα στον ΠΣΤ, καθώς γίνονται σε μια εποχή που ξετυλίγεται με γοργούς ρυθμούς μια καλά σχεδιασμένη και ολομέτωπη επίθεση, με στόχο την αφαίρεση των λιγοστών κατακτήσεων. "Είναι, τονίζουν, οι κατακτήσεις εκείνες που και εμείς οι τυφλοί, καθώς και οι υπόλοιποι ανάπηροι τις κερδίσαμε με πολύχρονους και σκληρούς αγώνες".

Βασικά συνταγματικά δικαιώματα, όπως η κοινωνική πρόνοια, η Δημόσια Δωρεάν Ειδική Εκπαίδευση και Αγωγή των τυφλών, καθώς και η επαγγελματική αποκατάσταση τίθενται υπό αμφισβήτηση. Η κυβέρνηση ανοίγει πόρτες στους μεγαλοϊδιώτες και στους κάθε λογής ψευτοφιλάνθρωπους να κερδοσκοπούν από αυτή την υπόθεση σε βάρος της αξιοπρέπειας των τυφλών και γενικότερα των αναπήρων.

Η ΕΣΚ - Σ είναι ο συνδυασμός της Αντίστασης και του Αγώνα και καλεί όλους τους τυφλούς να ορθώσουν το ανάστημά τους και να δώσουν τη δική τους απάντηση, καταδικάζοντας και εκλογικά την παράταξη της Πλατιάς Δημοκρατικής Συνεργασίας η οποία εδώ και πάνω από 15 χρόνια διατηρεί την πλειοψηφία στο σύνδεσμο και έχει τεράστιο μερίδιο ευθυνών για όλη αυτή την κατάσταση. "Η ενίσχυση του συνδυασμού, τονίζουν τα στελέχη της ΕΣΚ - Σ, δε θα είναι μια απλή εκλογική αύξηση, αλλά θα βοηθήσει στη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη συντονισμένων και μαζικών αγώνων, που είναι απαραίτητοι για την απόκρουση της αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. Αλλωστε αυτή η πολιτική φάνηκε απ' την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις τελευταίες κινητοποιήσεις των τυφλών".

Το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ - Σ

Στο ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι παρακάτω: Αγαπητού Μάρω Μιτζέλη, Γεωργακόπουλος Αντώνης, Γεωργακόπουλος Χρήστος, Δέδες Σωτήρης, Κατσαγάνης Θανάσης, Κουλήνας Τάσος (από την τοπική Κεντρικής Μακεδονίας), Μπαλάσκα Κωστούλα, Μπαρέκας Βασίλης, Παπαϊωάννου Θανάσης, Συρόπουλος Μιχάλης (από την τοπική Ανατολικής Μακεδονίας), Τουτός Ζώης και Χουρδάκης Χάρης.

Οι υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή είναι: Καπνάκης Μιχάλης, Κυριακίδου Μαρία, Σκούρτης Αργύρης και Φούκας Στέλιος (από την τοπική Κεντρικής Μακεδονίας).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιχείρηση ελέγχου και χειραγώγησης των ΑμΕΑ (2009-01-31 00:00:00.0)
«Τα βρήκαν» μακριά από τις ανάγκες των τυφλών (2007-10-30 00:00:00.0)
Ψήφος αντίστασης η υπερψήφιση της ΕΣΚ-Σ (2005-11-04 00:00:00.0)
Νέα αντιλαϊκά μέτρα μετά την Παραολυμπιάδα (2004-09-29 00:00:00.0)
Προκήρυξη απροκάλυπτης κοροϊδίας (2002-07-03 00:00:00.0)
Συγκέντρωση τυφλών στο υπουργείο Εργασίας (2002-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ